Artistul devenit viral cu lucrări din blugi: de ce par fotorealiste

Artistul devenit viral cu lucrări din blugi: de ce par fotorealiste

În 2020, dacă ești de părere că viața de artist nu este una foarte profitabilă, te înșeli amarnic. Exemplele sunt numeroase, iar unii creatori de conținut apelează la materialele deosebite pentru a-și manifesta abilitățile creative.

Indiferent câtă experiență ai când vine vorba de medii de lucru, este foarte improbabil să fi auzit vreodată de tablouri create din bucăți de blugi. Acesta este materialul pentru care a optat Ian Berry din Marea Britanie, iar rezultatele sunt fotorealiste. Deși ai crede că nuanțele sunt limitate sau efortul din spate este titanic, Berry are deja un portofoliu impresionant și continuă să creeze. Niciodată nu va intra în pană de blugi uzați.

lucrari fotorealiste din blugi

S-a născut în localitatea Netherton din Regatul Unit și a devenit popular la nivel global sub pseudonimul Denimu. Acesta din urmă este o referință la denim, unul dintre cuvintele care se folosește în engleză pentru a descrie materialul din care se realizează blugi.

Fascinația pentru acest mediu i-a venit artistului în urmă cu aproximativ 7 ani, când mama sa l-a rugat să-și facă curățenie în cameră. Avea multe perechi de blugi și după ce i-a strâns la un loc a sesizat varietatea impresionantă de nuanțe și texturi. I-a strâns pe toți și nu i-a aruncat. Până a început să-și exploateze talentul, au mai trecut însă vreo 18 luni de la episodul cu curățenia.

A început cu câteva experimente, a trecut prin multe descurajări și nu a ajutat nici faptul că a renunțat la o carieră foarte profitabilă în publicitate pentru a-și dedica o cantitate semnificativă de timp artei. Din fericire, a avut norocul, iar talentul său s-a reflectat în expoziții în Suedia și Statele Unite ale Americii în care s-au vândut toate lucrările expuse.

L-a ajutat și feedback-ul din partea criticilor de artă care au rămas plăcut impresionați de tridimensionalitatea lucrărilor. Ca o notă de subsol, pentru creațiile sale folosește doar blugi vechi, o foarfecă și lipici. Atât.

 

View this post on Instagram

 

Tom Swimming at the Roosevelt. 122×81.5 (cropped here) #ianberry #art #artistsoninstagram #denimu #denimart #ianberrydenimu #ianberryart #artindenim #artofdenim #pool #swimmingpool #huddersfield #textileart #fiberarts #collage #original #notradefairs

A post shared by Ian Berry Art (@ianberry.art) on

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: