Ar putea fi cea mai exclusivistă mașină electrică: cât costă bolidul Pininfarina, în doar cinci exemplare

Ar putea fi cea mai exclusivistă mașină electrică: cât costă bolidul Pininfarina, în doar cinci exemplare

Cei mai mulți asociază Pininfarina cu Ferrari, dar compania de design își lansează propriile mașini electrice sub acest brand devenit sinonim cu exclusivitatea și luxul.

În teorie, mașina electrică Pininfarina Battista ar trebui să ajungă la primi utilizatori înainte de finele acestui an. Acel autoturism se va realiza în exact 147 de exemplare. Deoarece producătorul a considerat că respectiva creație este totuși prea comună și, probabil, prea ieftină, tocmai a dezvăluit o ediție limitată a respectivului bolid. Aceasta este intitulată Battista Anniversario și va fi realizată într-un număr de cinci exemplare.

Este important de reținut că o mare parte dintre particularitățile interne ale bolidului vor rămâne neschimbare, dar vor exista mai multe detalii care vor trăda faptul că vorbim de o super mașină.

Mașina electrică Battista Anniversario va fi construită în jurul aceluiași quad motor cu 1900 de cai putere precum versiunea standard. Va avea o viteză maximă de 350 kilometri pe oră și o autonomie maximă de 500 de kilometri. Dincolo de aceste detalii, ar trebui totuși să te bucuri de o manevrabilitate sporită derivată din roțile mai ușoare cu 10 kilograme, roțile mai mari de pe spate (53 centimetri sau 21 inci), plus aerodinamica sporită. pinifarina editie limitata

În dotările standard ale acestei creații intră și pachetul Furiosa de finisaje. Acesta este disponibil și pentru viitori posesori ai variantei standard de Pininfarina Battista. La acele particularități se adaugă o aripă pe spate personalizată și alte câteva elemente create manual.

Fiecare dintre cele cinci exemplare de Pininfarina Battista Anniversarios va fi realizată manual în Cambiano, Italia. Pentru finisajul exterior, vei avea posibilitatea să alegi culoarea Grigio Antonelliano. La interior, vei da de piele naturală, scaune acoperite cu Alcantara și o serie de inscripții care îți vor atrage atenția că te bucuri de o mașină în serie limitată.

Prețul de achiziție pentru acest bolid electric de la Pininfarina este de 2,6 milioane de euro.

Citește și: