Apple, pe plus, după pandemie: cele mai vândute telefoane în timpul crizei

Apple, pe plus, după pandemie: cele mai vândute telefoane în timpul crizei

Counterpoint a publicat un nou studiu legat de evoluția pieței de mobile în primul trimestru al acestui an, o perioadă care include și începutul pandemiei într-o mare parte a mapamondului.

Deși piața de smartphone-uri a fost lovită de criza financiară globală, există câțiva câștigători, în frunte cu Apple, mai ales pe zona de telefoane scumpe, peste 400 de dolari. În acest segment de piață, față de primul trimestru al anului trecut, s-a înregistrat o scădere cu 13% a vânzărilor.

Piața globală a terminalelor de top continuă să fie dominată detașat de Apple, cu aproximativ 57% din vânzări în primul trimestru din 2020. Pe locul doi, în mod previzibil, se află Samsung, dar cu 19% nu pare să se apropie prea curând de gigantul din Cupertino. Deși are probleme majore din cauza lipsei serviciilor Google, Huawei se află pe poziția a treia în top, cu 12%, urmată de Oppo cu 3% și Xiaomi cu 2%.

Apple pandemie counterpoint

Poziția Apple în piața de telefoane scumpe este atât de bine ancorată în mentalul colectiv încât 4 din 5 cele mai vândute telefoane sunt create în Cupertino, după cum se poate vedea în graficul de mai sus. iPhone 11 conduce detașat clasamentul cu aproximativ 30% din vânzări. iPhone 11 Pro Max are 9%, în timp ce versiunea standard de iPhone 11 Pro s-a vândut într-un procent de 7%. ”Bătrânul” iPhone Xr are 6% din cota de piață a terminalelor de peste 400 de dolari, în timp ce Huawei Mate 30 Pro 5G închide clasamentul cu 3%.

Dincolo de situația globală, este important de reținut că Apple o duce foarte bine în aproape fiecare țară din lume. Doar în China conduce Huawei, urmat îndeaproape de Apple. Samsung merge pe urma Apple în aceleași piețe, ocupând poziția a doua. Locul trei pe regiuni este ocupat de altcineva în fiecare colț al mapamondului. Google, Huawei, OnePlus, Xiaomi și Oppo sunt toate pe listă.

În ceea ce privește terminalele 5G, acestea sunt din ce în ce mai relevante, ocupând 20% din piață.

Citește și: