Anunțul zilei vine de la Lidl: gestul pe care l-a făcut în plină pandemie

Anunțul zilei vine de la Lidl: gestul pe care l-a făcut în plină pandemie

Lidl a făcut un gest de lăudat în plină pandemie și pentru mulți poate fi anunțul zilei.

Lidl a decis să sprijine autoritățile în plină pandemie, dar mai ales pe cei aflați în prima linia, adică pe medici. Compania a donat 20 de concentratoare de oxigen pentru Spitalul Județean din Botoșani. Aparatura e necesară pentru îngrijirea pacienților infectați cu noul tip de virus.

Achiziția a fost realizat prin intermediul Fundației Mereu Aproape.

Lidl, gest de lăudat în pandemie

Donația primită se ridică la 128.200, artă Lidl România. Aparatura merge la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani. În total, au fost donate 30 de concentratoare pentru oxigen, dintre care 20 au fosta chiziționate cu sprijinul Lidl. 18 dintre aparatele donate de Lidl au fost deja livrate, iar două urmează să ajungă acolo în următoarele zile.

Concentratoarele de oxigen sunt necesare îngrijirii pacienților care au nevoie de oxigen suplimentar pentru a putea respira. Utilizarea acestor aparate poate împiedica degradarea stării pacienților și preveni nevoia de intubare a acestora, o procedură foarte invazivă și dureroasă.

În total, 30 de concentratoare pentru oxigen au fost achiziționate prin intermediul Fundației Mereu Aproape, dintre care 20 prin intermediul unei donații de 128.200 lei din partea Lidl România. Încă de la începutul pandemiei de coronavirus, Lidl România s-a implicat activ în sprijinirea sistemului sanitar din țară, precum și a categoriilor sociale defavorizate, pentru a face față provocărilor tot mai mari cauzate de situația epidemiologică.

Astfel, în luna martie, Lidl a sprijinit Fundația pentru SMURD și DSU pentru achiziționarea primei secții de terapie intensivă mobilă din România, unitate destinată tratării pacienților infectați cu noul tip de coronavirus și aflați în stare critică. Totodată, în luna martie, împreună cu Kaufland România, compania a donat către Ministerul Sănătății 100.000 de recoltoare pentru exudat nazal și faringian/ mediu transport viral, necesare pentru realizarea testelor de diagnostic molecular pentru depistarea acestui virus.

Compania a donat, de asemenea, și alimente cetățenilor din medii defavorizate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: