Anunțul oficial pentru milioane de pensionari. Ce pensie vor primi de la 1 ianuarie 2021

Anunțul oficial pentru milioane de pensionari. Ce pensie vor primi de la 1 ianuarie 2021

Cu puțin timp înainte de noul an a venit o veste excelentă pentru pensionari și copii. Vorbim de majorări de pensii și alocații.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a oferit mai multe detalii despre majorări. Astfel, pensiile vor crește, dar nu cu 40%. Nu a fost precizat un procent clar, însă a menționat că Ministerul Finanțelor va avea o comunicare publică referitoare la cuantumul creșterii pensiilor. Așadar, sunt date asigurări că pensionarii din România vor primi mai mulți bani și că lucrurile sunt clare în acest sens, din punctul de vedere al liberarilor.

De cealaltă parte, Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a spus că pensiile românilor vor avea o creștere de 8% în 2021. Asta înseamnă peste 100 de lei. În cifre, înseamnă că pensiile cresc de la de la 1.442 de lei, cât este în prezent, la 1.559 de lei anul viitor.

Conform planurilor făcute de Guvern pentru următorii patru ani, majorările vor continua treptat până în 2024, conform Știri din lume. Atunci, punctul de pensie ar urma să ajungă la 1.841 de lei. Așadar, în următorii patru ani, Guvernul estimează că pensiile ar urma să se majoreze cu aproape 400 de lei față de cât valorează în prezent.

„Vor creşte. Din punctul de vedere al liberalilor, lucrurile sunt foarte clare. În primul rând, în programul nostru de guvernare, pentru creşterea pensiilor am spus foarte clar că avem în vedere o creştere care să acopere 100% rata inflaţiei şi 50% din câştigul salarial mediu brut pe economie. Acest lucru constituie baza de plecare în discuţiile cu ceilalţi parteneri, pentru că suntem într-o coaliţie în acest moment şi deciziile le luăm împreună.”
Violeta Alexandru, citată de RFI

Ce se întâmplă cu alocațiile?

În ceea ce privește alocațiile, în primă fază, acestea vor crește cu 20%. După prima jumătate a anului ar putea exista o nouă creștere, cu același procent. De asemenea, copiii din România vor beneficia de încă o astfel de majorare și peste doi ani. Ministrul Muncii a reamintit că această creștere este etapizată pentru a putea face faţă bugetul acestei solicitări de dublare a alocaţiilor.

„Va fi o creştere la începutul anului viitor, a doua creştere, de fapt, după cea de anul acesta. A treia va fi la jumătatea anului viitor şi ultimele două, peste doi ani. Prin urmare, poziţia PNL este foarte clară, de creştere atât a pensiilor, cât şi a alocaţiilor, cu o abordare echilibrată şi bazată pe situaţia economică existentă, în sensul de creştere a numărului de salariaţi, pentru că de pe urma muncii lor şi a contribuţiilor pe care le plătesc aceşti oameni care muncesc, putem acoperi toate aceste obligaţii, pe care le privim cu toată responsabilitatea. Suntem într-o guvernare de coaliţie, aceste decizii se vor lua împreună cu ceilalţi parteneri.”
Violeta Alexandru

Citește și:
Etichete: