Anunțul care zguduie Dacia: Renault tocmai a luat decizia și nu mai dă înapoi

Anunțul care zguduie Dacia: Renault tocmai a luat decizia și nu mai dă înapoi

Deși a fost lansat în Rusia pe platforma Duster, șefii Renault au decis să aducă în Europa versiunea mai modernă a SUV-ului coupé Arkana, construită pe platforma CMF-B.

Renault a anunțat că modelul Arkana, un SUV coupé lansat în Rusia și în Coreea de Sud, va fi introdus și în Europa. “Vești foarte bune pentru fani: Renault Arkana vine în Europa!”

Acesta va avea motorizare hibrid din familia E-Tech, dar și motoare microhibrid, cu baterii de 12 volți. Mai exact, este vorba despre E-Tech Hybrid de 140 CP și două motoare pe benzină TCe 140 și TCe 160 microhibrid.

Potrivit Renault, lansarea acestui model pe piață va avea loc în prima jumătate a lui 2021, după ce în Rusia și Coreea de Sud a fost lansat în 2018, dezvoltat de Dacia Duster. Pentru producția europeană, va exista și o versiune R.S. Line, ca vârf de gamă.

Renault Arkana a fost lansat în urmă cu doi ani în Rusia, fiind dezvoltat pe platforma entry-level, aceeași care se regăsește pe Dacia Duster și care este folosită în Rusia pentru modelul Renault Kaptur.

Cine va dezvolta SUV-ul Arkana în Europa?

 

Renault Arkana

renault arkana dacia duster moscova

renault arkana dacia duster moscova

La acel moment, informațiile din interiorul companiei indicau două căi separate de producție a modelului Arkana în Europa: fie sub marca Dacia, fie sub marca franceză.

În cazul în care ar fi fost aleasă varianta românească, exista riscul unei suprapuneri cu SUV-urile din gama Renault. Dar probleme ar fi existat și în cazul alegerii variantei franceze, întrucât ar fi fost obligatorie utilizarea platformei mai moderne, mai costisitoare.

Veștile proaste au fost transmise pentru români, întrucât, în cele din urmă, decizia a fost luată în favoarea mărcii Renault, care poate genera profit mai mare cu acest model. La câteva luni după lansarea din Rusia, Renault a prezentat în Coreea de Sud și varianta mai modernă, realizată pe platforma MCF-B, utilizată de Renault Clio și de Nissan Juke.

Citește și:
Etichete: