Mașinile Dacia o să ți se pară învechite când vezi noul model Arkana de la Renault

Mașinile Dacia o să ți se pară învechite când vezi noul model Arkana de la Renault
Sursa foto: Renault

Renault a prezentat la salonul auto din Moscova modelul Arkana iar de anul acesta va ajunge oficial și pe piața din România.

Renault a anunțat și prețul pe care noul model în va avea. Mașina va costa undeva între 20.000 și 22.000 de euro. Inițial, modelul nu a fost disponibil decât în Rusia.

Modelul Renault Arkana este un crossover care împrumută destul de multe dintre caracterisiticile unei Dacia Duster. Ca design, SUV-ul este mai degrabă inspirat de BMW X6. Conceptul din spatele modelului Arkana a fost crearea unui echilibru dintre eleganța unui sedan și fermitatea unui SUV. Asta a menționat Laurens Van den Acker, șeful departamentului de design al Renault, în cadrul lansării de la Moscova.

Datorită succesului pe care l-a avut în Rusia, Renault Arkana vine acum și pe piața românească. Designul a fost adaptat pentru a se potrivi cerințelor clienților de aici și va fi produs sub marca Dacia.

Renault Arkana ajunge și în România

Prețul noii mașini de la Renault este mai mare decât cel pe care l-ai plăti în mod obișnuit pentru o Dacia Duster. Cel mai ieftin model de Duster de pe site-ul Dacia costă 13.000 de euro, adică aproape jumătate decât ar trebui să scoți pentru un Renault Arkana. Totuși, mașina ar putea să merite ceva bani în plus, fie și numai pentru design.

Noua mașină ar putea afecta vânzările altor modele din gama Renault.

La interior, Renault spune că a vrut să ofere mai mult spațiu și confort, totul cu un design modern. În ceea ce privește partea tech, mașina este echipată cu o interfață cu un ecran de 8 inci. Sistemul multimedia suportă Android Auto, Apple CarPlay, dar și Yandex Auto.

Mașina este una destul de versatilă: poate fi folosită atât în oraș, cât și off road. Jantele de pe modelul Renault Arkana sunt din aliaj de 19 inci.

Citește și: