Ambiția chinezilor va duce la dispariția TikTok: ce s-a mai întâmplat în ”războiul” cu Donald Trump

Ambiția chinezilor va duce la dispariția TikTok: ce s-a mai întâmplat în ”războiul” cu Donald Trump

Autoritățile chineze nu sunt deloc încântate de ideea vânzării TikTok către una sau mai multe companii americane. Din acest motiv, interdicția referitoare la îndrăgita rețea socială ar putea intra în vigoare.

Fără niciun argument real sau vreo dovadă în acest sens, Donald Trump a început un război împotriva TikTok, în urmă cu câteva luni. În opinia președintelui SUA, aplicația este poate fi folosită de către autoritățile chineze pentru a supraveghea sau spiona activitatea americanilor.

Din acest motiv, pe 15 septembrie va începe în vigoare o interdicție referitoare la rețeaua socială construită în jurul clipurilor scurte. Cel mai probabil, Apple și Google vor fi nevoite să o scoată din propriile magazinele virtuale, iar într-un timp foarte scurt va înceta să mai funcționeze sub orice formă.

În teorie, problemele cu TikTok vizează doar SUA, la fel și interdicția detaliată mai sus. Din păcate, după cum s-a întâmplat și cu Huawei, fără vreo dovadă palpabilă, nu va dura mult până când îndrăgita aplicație de mobil va deveni inaccesibilă și în Europa.

Alternativa ar fi fost ca ByteDance să accepte vânzarea aplicației TikTok, cel puțin a diviziei responsabile de activitatea din Statele Unite ale Americii. Microsoft și Oracle s-au arătat interesate de o asemenea achiziție. Din păcate, este improbabil ca gigantul chinezesc să accepte vânzarea, indiferent de sump.

Conform unor surse anonime citate de Reuters, dacă TikTok va intra în mâna unei companii americane, China s-ar putea să pară slabă. Purtătorul de cuvânt al ministrului de externe chinez este citat ca spunând că SUA abuzează conceptul de securitate națională pentru a oprima companii străine, iar asta se întâmplă și cu TikTok, acum.

În aproximativ 24 de ore, vom afla destinul TikTok în occident, dar situația nu este una deloc optimistă. Astfel, sute de milioane de utilizatori ai rețelei sociale vor deveni victime colaterale într-un război comercial între SUA și China care nu pare să se încheie prea curând.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: