Alternativă TeamViewer: cum folosești AnyDesk să controlezi un PC sau Mac de la distanță, de ce este mai bun

Alternativă TeamViewer: cum folosești AnyDesk să controlezi un PC sau Mac de la distanță, de ce este mai bun

După aproximativ un deceniu în care am fost utilizator exclusiv de TeamViewer pentru a oferi asistență prietenilor și cunoscuților, acum utilizez doar AnyDesk în acest scop și sunt mult mai mulțumit.

Marea mea problemă cu TeamViewer pleacă de la prețul exorbitant. Dacă te conectezi la mai mult de un sistem, nu durează mult până ești obligat să te abonezi la prețul de 28 de euro pe lună pentru a utiliza programul în continuare. Alternativa este să te rezumi la sesiuni de asistență de cinci minute, care devin în scurt timp două minute, pentru a se transforma într-un minut.

Una peste alta, TeamViewer a devenit o sursă semnificativă de stres, iar o alternativă mai mult decât decentă nu a întârziat prea mult să apară. Realizată de o parte din foști angajați ai TeamViewer, aplicația AnyDesk mi se pare fără reproș, la aproximativ un an de când am început să o folosesc. Merge pe orice sistem de operare pe care l-ai putea avea în vedere, Windows, Linux, MacOS, Android, iOS, FreeBSD, Raspberry Pi și ChromeOS.

Pentru utilizare uzuală, cu conectări la un număr infinit de dispozitive, nu te costă nimic. Poți și să plătești pentru AnyDesk, dar funcțiile pe care le achiziționezi cu 8,5 euro pe lună nu sunt neapărat utile pentru majoritatea utilizatorilor. În orice caz, dacă ești curios pentru cei ai putea plăti accesul la AnyDesk, găsești abonamentele aici.

Cu AnyDesk îți face treaba foarte repede pentru că nici măcar nu trebuie instalat. Este alegerea ta dacă vrei să-l instalezi ulterior pe un PC, mergând de la ideea că-l vei folosi mai des sau ai nevoie de el doar o singură dată. Aplicația client o găsești pe www.anydesk.com. Apeși pe butonul verde pentru a iniția descărcarea și pornești progrămelul.

În partea stângă a noii ferestre îți este generat automat un ID pentru sistemul tău. ID-ul persoanei la care vrei să te conectezi trebuie tastat în partea dreaptă a aceleiași ferestre. Apasă pe Connect pentru a iniția conexiunea, în timp ce persoana de la ”capătul firului” trebuie să apese pe Accept pentru a-ți permite să-i controlez computerul. Din acel moment, folosești PC-ul prietenului prin internet ca și cum ar fi în fața ochilor.

anydesk-guide-alias-b9dae1

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: