04 apr. 2019 | 15:27

Cum folosești TeamViewer pe Android și controlezi telefonul de la distanță

VIDEO ACTUALITATE

TeamViewer este una dintre aplicațiile pe care le folosesc cel mai des pentru a ajuta de la distanță prieteni, rude sau cunoșințe, când vine vorba de probleme tehnice. De ceva timp, ai aceeași flexibilitate pe Android.

Sistemul de Android este semnificativ mai flexibil când vine vorba de libertatea pe care o au dezvoltatorii de a interacționa cu fiecare colțișor al sistemului de operare. Acea libertate a dus la posibilitatea realizării unor aplicații precum TeamViewer, care facilitează controlul unui smartphone sau al unei tablete de la distanță, cu acordul utilizatorului.

După cum am detaliat în urmă cu aproximativ o săptămână, pe iPhone sau iPad, nu ai aceeași flexibilitatea. Dacă te conectezi la un iDevice, poți să vezi conținutul ecranului de la distanță, dar nu poți face click pe vreun buton și nici nu poți intra într-o aplicație. Chiar și așa, te ajută foarte mult când vine vorba de a oferi suport de la distanță.

Revenind însă la Android, pentru a facilita accesul de la distanță către telefon, ai nevoie să instalezi aplicația TeamViewer QuickSupport disponibilă gratuit în PlayStore. La prima pornire, ți se va cere acordul ca TeamViewer să-ți poată controla telefonul. Dacă nu ești de acord, vei putea să folosești în continuare acest program pe smartphone, dar persoana ”de la capătul firului” va putea doar să vadă ce se petrece pe ecranul terminalului. Când vei acorda acele permisiuni suplimentare, va putea să și interacționeze cu un program instalat sau meniu din Setări.

Trecând însă peste detaliile de fond, când pornești TeamViewer QuickSupport pe Android, vei vedea un ID de format din zece cifre. Acel cod trebuie introdus în TeamViewer pentru smartphone, laptop, desktop sau tabletă, când cineva vrea să se conecteze la gadgetul tău cu Android.

Când cineva va încerca să se conecteze, pe lângă faptul că trebuie să știe ID-ul unic, îți vei da acordul explicit pentru inițierea conexiunii. Din acel moment, poate face orice pe telefonul tău, dar gesturile sale nu-ți vor tăia accesul la meniuri și vei vedea tot ce se petrece pe aparat. În plus, în orice moment poți intra pe TeamViewer QuickSupport din bara de notificări și poți închide conexiunea.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele