Acum, trimiți poze și filme mai ușor prietenilor de pe telefon: Google a lansat Nearby Share

Acum, trimiți poze și filme mai ușor prietenilor de pe telefon: Google a lansat Nearby Share

După câțiva ani de eforturi în acest sens și luni zvonuri, Google și-a lansat alternativa la Apple AirDrop pentru Android. Intitulată Nearby Share, noua funcție este disponibilă în varianta finală.

În urmă cu câțiva ani, Apple a lansat AirDrop pentru utilizatorii de iPhone, iPad sau Mac. Funcția respectivă facilita transferul rapid de informații într dispozitive printr-o combinație inteligentă a mai multor protocoale, Bluetooth, Bluetooth Low Energy, Wi-Fi și nu numai. Acum, Google a făcut același lucru prin lansarea Nearby Share. 

După numeroase teste și finisaje, Google Nearby Share poate fi utilizată începând de astăzi pe majoritatea terminalelor Google Pixel și Samsung. În același timp, gigantul din Mountain View a promis că lucrează cu toți partenerii creatori de mobile pentru a aduce această funcție pe un număr semnificativ mai mare de smartphone-uri pe parcursul următoarelor săptămâni.

Ideea de bază este aceeași, Nearby Share îți permite să trimiți și să primești rapid o varietate foarte mare de fișiere, cu un efort minim din partea ta. În acest scop, utilizează simultan un număr mare de protocoale de comunicații.

Când inițiezi partajarea prin Nearby Share, vei vedea într-o listă dispozitivele compatibile din preajma ta. Alegi destinația dorită, iar respectivul va primi o notificare pentru a accepta sau a refuza fișierul de la tine. Transferul efectiv se va realiza prin cel mai rapid protocol, în funcție de ceea ce trimiți. Poate fi vorba de Bluetooth, Bluetooth Low Energy, WebRTC sau peer-to-peer WiFi. Cu alte cuvinte, poți folosi Nearby Share chiar și dacă nu ai internet.

Pentru a nu deveni o sursă semnificativă de stres, în timp ce oameni cu care nu ai nicio treabă încearcă să-ți trimită diverse fișiere, Nearby Share vine cu exact aceleași măsuri de securitate ca Apple AirDrop. În funcție de preferința personală, vei putea să fii ascuns pentru alți utilizatori de Nearby Share, vei putea opta să fii disponibil pentru câteva contacte sau toate contactele tale din agendă. În mod previzibil, poți partaja documente și cu persoane pe care nu le ai deja în agendă.

Google Nearby Share

Citește și: