Acesta ar putea fi primul film 8K filmat cu un telefon: de ce nu este relevant pentru viteza Snapdragon 865

Qualcomm este cel mai relevant producător de procesoare pentru mobile de pe mapamond, iar Snapdragon 865 este cel mai nou SoC din portofoliu. Cel mai important atuu al său constă în abilitatea de a filma clipuri 8K.

Sunt multe motive pentru care ți-ai putea dori să-ți schimbi smartphone-ul din dotare și este puțin probabil ca lista respectivă să includă abilitatea telefonului de a imortaliza clipuri 8K. Indiferent dacă ai pe ce să vezi un astfel de clip, calitatea scurt metrajului de mai sus este mai relevantă decât crezi.

Dacă faci un efort financiar semnificativ pentru a-ți lua un telefon de top, te gândești la investiția pe termen lung, la faptul că nu-l vei schimba peste câteva luni. Practic, îți cumperi un smartphone pentru viitor. În plus, dacă ești mulțumit de calitatea capturii la rezoluție 8K, probabil că vei fi foarte plăcut impresionat și de clipurile la rezoluție 4K ieșite din telefon.

Trecând însă este detaliile de fond, Qualcomm a decis să publice primul clip la rezoluție 8K imortalizat cu un dispozitiv de test ce folosește la interior un Snapdragon 865. Acesta este cel mai nou procesor al companiei și, pentru prima oară, îl vom vedea folosit în Samsung Galaxy S20, terminalele de top al sud-coreenilor pentru acest an.

Pentru procesarea volumului masiv de conținut digital, SoC-ul folosește un ISP Spectra 480, capabil să lucrez cu cadre de 2 gigapixeli pe secundă. În teorie, poate imortaliza fără probleme cadre statice de până la 200 megapixeli și, în același, poate filma 4K HDR și imortaliza cadre statice de 64 megapixeli.

În cazul clipului de mai sus, hardware-ul Qualcomm a fost împerecheat cu un senzor Sony IMX586 de 48 megapixeli. Acestea au fost integrate într-un prototip de smartphone al unui producător necunoscut. Chiar și așa calitatea video este dificil de judecat. Dincolo de faptul că s-ar putea să nu ai un panou 8K în preajmă, YouTube folosește diverși algoritmi de compresie care fac dificilă formarea unei opinii.

Alexandru Puiu
08:26 06.02.2020
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video