Această nouă caracteristică va face mașinile electrice mult mai ușor de utilizat

Această nouă caracteristică va face mașinile electrice mult mai ușor de utilizat

Producătorii de automobile și furnizorii din întreaga lume au fost de acord cu un sistem care face posibilă încărcarea vehiculelor electrice și a vehiculelor hibrid fără a le conecta la o priză.

Vehicule de lux precum hibridul plug-in BMW 530e sau McLaren Speedtail sunt pregătite acum pentru sistem, dar se așteaptă ca vehicule electrice mai accesibile să îl adopte în curând.

Încărcarea wireless pentru mașinile electrice poate arăta inițial ca răspunsul la o întrebare pe care nimeni nu a pus-o. Dar este genul de comoditate cu care oamenii se obișnuiesc rapid, ceea ce face mai ușor deținerea și utilizarea vehiculelor electrice, din ce în ce mai frecvente în uz.

Cooperare uluitoare pentru Standardul de transfer wireless al energiei (WPT)

Asociația de ingineri SAE International a reușit să obțină cooperarea unui grup “uimitor de mare” de producători și furnizori de automobile, pentru a dezvolta sistemul universal de încărcare wireless, primul pas în a face accesibil și ușor de utilizat de către șoferi, potrivit Ky Seal, care a condus unul dintre comitetele SAE.

SAE este responsabilă pentru crearea majorității standardelor care îi ajută pe șoferi – de la locațiile de unde să cumpere petrol până la cât de mare poate fi remorca camionului lor pentru a fi în siguranță.

Producătorii de automobile nu fac încă promisiuni în ceea ce privește momentul în care vor avea sistemul gata pentru producție, dar inginerii sunt optimiști cu privire la oferirea acestuia în curând pe vehiculele electrice mainstream.

“Noul standard face ca vehiculele electrice să fie mai convenabile”, a spus Stephanie Brinley, analist principal al IHSA Markit. “Oferind clienților mai multe opțiuni, se va extinde piața”.

Sistemul furnizează curent continuu de până la 11 kilowați la tensiunea maximă pe care vehiculul o poate accepta. Curentul electric va fi transferat de la un “covor” montat pe podea la un receptor de pe vehicul.

incarcare wireless masina

Eficiența de încărcare este de până la 94%, comparabilă cu conexiunile prin cablu. SAE lucrează la niveluri mai mari de putere pentru viitoarele vehicule, atât pentru cele de pasageri, cât și pentru aplicații grele, cum ar fi echipamentele miniere.

Covorașele de încărcare pot fi echipate pentru a ghida vehiculul în poziție, fie la comanda șoferului, fie în mod autonom.

Sistemele de încărcare wireless pot fi utilizate acasă sau în locuri de parcare comerciale. Planul este ca orice vehicul electric să poată fi încărcat de pe un sistem de încărcare wireless fabricat de orice furnizor, la orice stație de încărcare.

Este similar cu sistemul curent cu cablu, în care toți producătorii de automobile, cu excepția Tesla, utilizează o priză standard pentru încărcare.

“Încărcarea mașinii ar trebui să fie la fel de simplă ca parcarea și mersul pe jos. Standardul de încărcare wireless SAE J2954 oferă libertate și comoditate pentru a face exact acest lucru”, a declarat Jesse Schneider, președintele grupului de lucru SAE care a creat standardul.

Până în prezent, nu există nicio indicație despre cât vor costa sistemele. Prețurile pentru încărcătoarele de casă cu fir au scăzut rapid, de la peste 2.000 de dolari în 2010 la mai puțin de 400 de dolari în prezent.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: