Abia acum am aflat cine este noul președinte al Americii: ”Rezultatul este acum evident”

Abia acum am aflat cine este noul președinte al Americii: ”Rezultatul este acum evident”

În urmă cu câteva ore, Michigan a declarat rezultatul oficial al alegerilor din SUA, amplificând soarta deja pecetluită a scrutinului de acum câteva săptămâni dintre Joe Biden și Donald Trump.

Majoritatea oamenilor de pe planetă au înțeles de aproximativ două săptămâni că Joe Biden va fi următorul președinte al Statelor Unite ale Americii. Acum, giganții din domeniul afacerilor desfășurate în SUA au îmbrățișat același deznodământ, arătându-i spatele lui Trump. Chiar și mai mulți miliardari care i-au finanțat campania republicanilor au făcut publice mesaje de acceptare a lui Joe Biden în poziția de viitor președinte.

Cu două luni înainte de depunerea jurământului de către Joe Biden, cercurile de afaceri îl presează deja să forțeze Congresul să adopte un nou plan de susținere a economiei, care a fost puternică afectată de pandemia de coronavirus. ”Următoarele două luni sunt esențiale în gestionarea de către țara noastră a două crize împletite: controlul răspândirii Covid-19 și reconstrucția economiei americane”, susține federația producătorilor.

Oamenii de afaceri americani sunt efectiv disperați de situația penibilă de la conducerea SUA din ultimele săptămâni. „Nu există timp de pierdut și nici spațiu pentru erori”, a adăugat organizația într-o declarație prin care a cerut administrației Trump să coopereze cu echipa de tranziție a lui Joe Biden. Ca referință, în mod oficial, administrația de la Casa Albă continuă să refuze acceptarea rezultatelor scrutinului.

Mai mulți mari patroni sau federații profesionale, precum directorul general al companiei United Airlines, Scott Kirby, sau Camera de Comerț Americană, cu toții l-au felicitat pe viitorul președinte american pe 7 noiembrie. La momentul respectiv, fusese declarat câștigător de majoritatea agențiilor de presă americane și internaționale. Doug McMillon, șeful gigantului Walmart, a profitat de publicarea rezultatelor de pe 17 noiembrie pentru a anunța că „așteaptă cu nerăbdare să colaboreze cu administrația (Biden) și ambele camere ale Congresului pentru a ridica țara”.

Cele mai dureroase afirmații împotriva lui Donald Trump au venit de la miliardarul  Steve Schwarzman, cofondatorul companiei de investiții Blackstone. El l-a susținut ferm pe actualul președinte al Americii și, pentru o perioadă îndelungată, a ocupat poziția de consilier neoficial al lui Trump.

Cu toate acestea, luni, a declarat că a sosit momentul ”să recunoaștem înfrângerea”. ”Rezultatul este acum evident”, a adăugat miliardarul într-o declarație trimisă AFP. „L-am sprijinit pe președintele Trump și politica sa solidă economică”, dar „la fel ca mulți din mediul de afaceri, sunt gata să-l ajut pe președintele ales Biden și echipa sa, care se confruntă acum cu provocarea de a reconstrui economia după Covid”, a concluzionat Schwarzman.

Citește și: