A investit într-un joc video o lună întreagă. Deznodământul nu-i chiar cel la care visa

A investit într-un joc video o lună întreagă. Deznodământul nu-i chiar cel la care visa

E cert că pandemia ne-a afectat pe toți, pe mai multe planuri. În izolare, toți am încercat să ne ocupăm timpul stând în casă. Un adolescent din China a ales să se joace o lună întreagă continuu și a făcut atac cerebral.

Brațul stâng al băiatului a rămas paralizat în urma accidentului vascular cerebral. Elevul din Nanning, China, a stat în carantină alături de părinții lui pe care-i mințea că are cursuri online și că învață și de aceea își petrece toată ziua în camera lui. El, de fapt, se juca jocuri video toată ziua, timp de o lună. Mai precis, 22 de ore pe zi.

Televiziunea locală a anunțat că băiatul a fost dus de urgență la un spital din Guangxi, după ce a leșinat. Părinții lui nu știau ce făcea cu adevărat în camera lui după ce încuia ușa și închidea geamurile.

În spital, Xiaobin a fost diagnosticat cu un atac ischemic cerebral, o afecțiune provocată de jocurile video în exces, fără a dormi suficient. După ce au văzut conversațiile online ale fiului lor cu prietenii, părinții au aflat că el dormea ​​cel mult două ore pe zi.

Ca urmare, Xiaobin a suferit un accident vascular cerebral din cauza cantității reduse de sânge și oxigen care a ajuns la creierul său din cauza lipsei de nutriție și de odihnă. În prezent, adolescentul este în curs de reabilitare pentru a prelua controlul total asupra brațului și mâinii stângi, spun doctorii.

Jocurile video în pandemie – cu bine și cu rău

Pandemia a avut un impact substanțial asupra industriei jocurilor video, ceea ce era de așteptat. Oamenii din întreaga lume au apelat la jocurile video ca o distracție atât de necesară, în timp ce sunt blocați în interior.

Chiar și Organizația Mondială a Sănătății a lansat în timpul izolării o campanie pentru a încuraja oamenii să se joace cu prietenii jocuri video de la distanță, fiecare la casa lui. Dar, desigur, ca orice în viață, moderația este esențială.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: