A investit într-un joc video o lună întreagă. Deznodământul nu-i chiar cel la care visa

A investit într-un joc video o lună întreagă. Deznodământul nu-i chiar cel la care visa

E cert că pandemia ne-a afectat pe toți, pe mai multe planuri. În izolare, toți am încercat să ne ocupăm timpul stând în casă. Un adolescent din China a ales să se joace o lună întreagă continuu și a făcut atac cerebral.

Brațul stâng al băiatului a rămas paralizat în urma accidentului vascular cerebral. Elevul din Nanning, China, a stat în carantină alături de părinții lui pe care-i mințea că are cursuri online și că învață și de aceea își petrece toată ziua în camera lui. El, de fapt, se juca jocuri video toată ziua, timp de o lună. Mai precis, 22 de ore pe zi.

Televiziunea locală a anunțat că băiatul a fost dus de urgență la un spital din Guangxi, după ce a leșinat. Părinții lui nu știau ce făcea cu adevărat în camera lui după ce încuia ușa și închidea geamurile.

În spital, Xiaobin a fost diagnosticat cu un atac ischemic cerebral, o afecțiune provocată de jocurile video în exces, fără a dormi suficient. După ce au văzut conversațiile online ale fiului lor cu prietenii, părinții au aflat că el dormea ​​cel mult două ore pe zi.

Ca urmare, Xiaobin a suferit un accident vascular cerebral din cauza cantității reduse de sânge și oxigen care a ajuns la creierul său din cauza lipsei de nutriție și de odihnă. În prezent, adolescentul este în curs de reabilitare pentru a prelua controlul total asupra brațului și mâinii stângi, spun doctorii.

Jocurile video în pandemie – cu bine și cu rău

Pandemia a avut un impact substanțial asupra industriei jocurilor video, ceea ce era de așteptat. Oamenii din întreaga lume au apelat la jocurile video ca o distracție atât de necesară, în timp ce sunt blocați în interior.

Chiar și Organizația Mondială a Sănătății a lansat în timpul izolării o campanie pentru a încuraja oamenii să se joace cu prietenii jocuri video de la distanță, fiecare la casa lui. Dar, desigur, ca orice în viață, moderația este esențială.