A enervat o țară întreagă, după ce s-a vindecat de coronavirus: ”A fost mai ușor decât cu gripa!”

A enervat o țară întreagă, după ce s-a vindecat de coronavirus: ”A fost mai ușor decât cu gripa!”

Nivelul de gravitate al infecțiilor cu noul coronavirus Covid-19 variază foarte mult de la o persoană la alta, iar unele vedete infectate au fost asimptomatice sau au prezentat o formă ușoară a bolii.

La momentul redactării acestui material, s-au înregistrat 3,14 milioane de cazuri de coronavirus la nivel global. Acestea s-au reflectat în 218.000 de decese, iar aproximativ un sfert dintre ele s-au înregistrat în SUA. Aproximativ 950.000 de bolnavi s-au vindecat. Printre aceștia din urmă se numără și Jens Lehmann, în vârstă de 50 de ani.

Lehmann este unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști germani. El a apărat în poarta Germaniei la Campionatul Mondial de Fotbal din 2006 și la Europenele din 2008. În urmă cu ceva timp, s-a îmbolnăvit de coronavirus, dar a reușit să se vindece. În loc de profite de ocazie pentru a lăuda reacția autorităților și pentru a oferi sprijin medicilor, fostul fotbalist a tratat cu un nivel semnificativ de superficialitatea declarațiile pe subiect.

”M-am infectat la jumătatea lunii martie și am suferit de o tuse și o febră ușoare, timp de o zi și jumătate. După două săptămâni de carantină, autoritățile m-au declarat din nou sănătos.

A fost mai ușor decât cu gripa. Dar, sigur, persoanele cu risc trebuie să fie atente la virus. Probabil ajută și dacă ai o viață sănătoasă, așa cum am avut eu”, a spus ex-goalkeeper-ul pentru publicația germană Bild.

Nu acestea au fost însă declarațiile care au supărat o țară întreagă, ci recomandările sale inconștiente legate de reluarea activității pe stadioane. În timp ce restaurantele nu s-au deschis însă și economia trece printr-o perioadă foarte dificilă, Lehmann a insistat pe revenirea oamenilor la meciuri. ”De ce pe un stadion de 70.000 de locuri n-ar putea fi primiți 20.000 de fani? Dacă ar fi 10 metri distanță între ei, n-ar veni deloc în contact”, afirma fostul portar de la Arsenal sau Milan.

După acel episod, fanii germani l-au agresat masiv pe rețelele de socializare și i-au recomandat călduros să consulte un psihiatru. Chiar și așa, fostul goalkeeper își menține atitudine și ”sfaturile”. ”Nu am auzit niciodată un argument rezonabil împotriva ideii mele. Dacă va fi pe stadion un om la fiecare al patrulea scaun, există suficientă distanță. Oricine încalcă regula distanței este dat afară și este interzis de pe stadion.

Trebuie să repornim lucrurile în toate domeniile din Germania, pentru ca economia din țară să nu moară. Acest lucru se aplică tuturor sectoarelor economice, inclusiv fotbalului”, a concluzionat neamțul, în Bild.