Prima țară care susține că a scăpat de coronavirus: ce înseamnă, de fapt, acest lucru și cum a reușit

Prima țară care susține că a scăpat de coronavirus: ce înseamnă, de fapt, acest lucru și cum a reușit

De aproximativ două luni, zeci de țări din toată lumea se confruntă cu pandemia de coronavirus. Unele dintre ele au început să relaxeze măsurile de distanțare socială, dar există și un Guvern care se laudă cu faptul că a eliminat noul tip de virus.

Principalul sfat recomandat de autorități în timpul pandemiei de coronavirus e distanțarea socială. Evitarea aglomerațiilor și impunerea unor măsuri dure precum închiderea școlilor și a localurilor sunt decizii care țin sub control răspândirea virusului. Totuși, există țări care au reușit și mai mult.

Nu numai că au reușit să aplatizeze curba, dar au și reușit să nu mai înregistreze aproape niciun caz. E vorba de Noua Zeelandă, care susține că a reușit să elimine complet virusul. Iată cum a reușit, dar și ce recomandă în continuare.

Cum a reușit Noua Zeelandă să elimine virusul

În Noua Zeelandă, au fost doar câteva cazuri de infectare în ultima perioadă. Duminică, 26 aprilie, de exemplu, a fost descoperit doar unul singur. Astfel, bilanțul de până acum arată aproape 1.500 de persoane decedate și doar 19 decese. Premierul Jacinda Ardern a declarat că virusul a fost „în prezent” eliminat.

În acest context, Guvenrul a anunțat că o parte dintre restricțiile impuse vor fi ridicate. De marți, unele activități neesențiale din afaceri, asistență medicală și educație se vor putea relua. Totuși, premierul Ardern îi avertizează pe cetăţeni să nu relaxeze măsurile de distanţă socială şi de igienă deoarece virusul poate oricând să recidiveze.

„Redeschidem economia, nu şi vieţile sociale ale oamenilor”, a spus premierul Noii Zeelande.

Țara a reușit să minimalizeze riscurile în plină pandemie de coronavirus datorită măsurilor luate extrem de devreme. Încă de la primele cazuri, Guvernul a decis să-și închidă granițele, a început să aplice carantina tuturor sosirilor în țară, a introdus o izolare strictă și a demarat o operațiune extinsă de testare și identificare a contactelor.

E drept că este și o țară mică. Are undeva sub cinci milioane de locuitori, iar măsurile au fost respectate într-o mare măsură de populația de acolo.

Pe de altă parte, Vietnamul este țara care a stabilit o excepție în lume. Țara, aflată la graniță cu China, are aproximativ 93 de milioane de locuitori și nu a raportat niciun deces din cauza coronavirus.  Mai mult, numărul infectărilor este extrem de mic: doar 268 de persoane au fost contaminate. E adevărat că la conducere este un regim comunist, dar se pare că, totuși, aceste date n-ar fi manipulate deloc.

Și acolo s-au luat măsuri dure și extrem de devreme. Mai mult, regiuni întregi au intrat în carantină, iar controalele au fost extrem de riguroase.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: