A depășit toate recordurile: performanță fără precedent pe YouTube, 100 de milioane în 24 de ore

A depășit toate recordurile: performanță fără precedent pe YouTube, 100 de milioane în 24 de ore

Dacă nu ai o afinitate pentru muzica pop coreeană, este puțin probabil să fi auzit de BTS, dar trupa este mai populară pe YouTube decât Adele, Beyonce sau Ed Sheeran.

La momentul redactării acestui articol, melodia Dynamite a celor de la BTS înregistra 173 de milioane de vizualizări și ocupa poziția a șaptea în trending, în contextul în care a fost publicată pe 20 august. Dincolo de aceste detalii deloc neglijabile, recordul fără precedent înregistrat de noua piesă s-a petrecut însă în primele 24 de ore.

Pentru prima oară în istoria YouTube, un clip video a înregistrat 100 de milioane de vizualizări în 24 de ore de la lansare. De fapt, cifra exactă a fost de 101,1 milioane de vizualizări, valoare confirmată oficialii platformei de streaming pentru Variety.

Fostul record pe acest subiect a fost deținut de o altă formație de K-Pop, Blackpink. Valoarea anterioară de 86,3 milioane de vizualizări în 24 de ore a fost însă zdrobită de BTS. Ca referință, în ultimii câțiva ani, recordul de vizualizări în 24 de ore a fost deținut aproape exclusiv de formații de pop coreean. Nu cred că mă înșel când afirmă că Adelle cu al ei Hello a fost ultima piesă occidentală care s-a lăudat cu un record pe acest subiect, dar acea valoare a fost depășită de multe ori de atunci.

În ceea ce privește progresul BTS, popularitatea formației a crescut mult în ultimul an. Clipul anterior al formației s-a bucurat de 74,6 milioane de vizualizări în 24 de ore. Dynamite a depășit și recordul de vizualizări concomitente în momentul premierei pe YouTube. Nu mai puțin de 3 milioane de oameni s-au uitat în același timp la acest clip.

Este important de reținut că aceste vizualizări sunt adevărate, organice, nu plătite. Cei de la YouTube au implementat în septembrie 2019 un mecanism care previne înșelarea numărătorii prin vizualizări dobândite prin plată, ca reclame. Dacă ai o curiozitate despre melodia care a depășit toate recordurile, o poți asculta mai jos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: