7 seriale istorice pe care să le vezi pe Netflix weekendul acesta

7 seriale istorice pe care să le vezi pe Netflix weekendul acesta
Sursa foto: Netflix | The Last Kingdom

Netflix are câteva seriale istorice prin care poți înțelege mai bine evenimentele din trecut care au format lumea în care trăim astăzi.

Dacă ești interesat de istorie și vrei s-o înțelegi într-o formă cât mai lejeră, filmele, serialele și documentarele sunt printre dintre cele mai utile instrumente de auto-educare. Am selectat câteva seriale din această categorie pe care poți să le urmărești pe Netflix.

7 seriale istorice de urmărit pe Netflix

The Crown

Seria originală Netflix, The Crown (Coroana), se concentrează pe Regina Elisabeta a II-a (Claire Foy) ca proaspăt căsătorită în vârstă de 25 de ani, care se confruntă cu perspectiva descurajantă de a conduce cea mai faimoasă monarhie din lume, în timp ce incearca sa stabileasca o relație cu prim-ministrul legendar, Sir Winston Churchill (John Lithgow). Imperiul Britanic este în declin, lumea politică este în dezordine, iar o femeie tânără ia tronul, o eră nouă ivindu-se

Marco Polo

O lume plină de lăcomie, trădare, intrigă sexuală și rivalitate. Marco Polo urmărește aventurile faimosului explorator la curtea lui Kubilai Han, în China secolului 13.

Frontier

De pe lista cu seriale istorice de urmărit pe Netflix nu putea lipsi  Frontier. O dramă plină de acțiune și aventură, care urmărește lupta haotică și violentă pentru controlul avuțiilor și al puterii în comerțul cu blănuri din America de Nord, la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Relatată din mai multe perspective, acțiunea serialului are loc într-un univers în care negocierile de afaceri se încheie de multe ori cu confruntări violente și în care relațiile dintre triburile de indigeni și europeni pot aprinde conflicte sângeroase.

The Last Kingdom

Sănătatea lui Alfred e din ce în ce mai șubredă, iar odată cu ea, pare să se spulbere și visul său de a unifica Anglia. Uhtred trebuie să preia conducerea și să înfrunte o nouă amenințare, pe războinicul danez Sigrid.

Alias Grace

De pe lista cu seriale istorice de urmărit pe Netflix nu putea lipsi seria limitată Alias Grace o prezintă pe Grace Marks, o tânără imigrantă irlandeză, care lucrează ca servitoare în Canada de Sus. Împreună cu grăjdarul James McDermott, a fost condamnată pentru uciderea brutală a angajatorului lor, Thomas Kinnear și a menajerei sale, Nancy Montgomery, în 1843. James a fost spânzurat, iar Grace a fost condamnată la închisoare pe viață. Grace a devenit una dintre cele mai notorii și enigmatice femei din Canada anilor 1840 pentru presupusul ei rol în această senzațională crimă dublă.

Reign

Un serial cu temă istorică plin de realism despre ascensiunea la tron a reginei Maria Stuart și cum își instituie domnia în Scoția pe fondul rivalității ei cu Elisabeta.

Rebellion

Pe măsură ce Primul Război Mondial face ravagii, trei femei și familiile lor din Dublin trebuie să aleagă de ce parte sunt aîn violența revoltă a Paștelui împotriva guvernării britanice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: