Telefonul tău o să rămână fără butoane și un fost inginer Apple îți zice de ce
Telefoanele s-au schimbat radical în ultimii ani și chiar n-ar mai fi indicat să vorbești despre ele folosind termenul smartphone. Pentru că, până la urmă, toate-s inteligente, nu? Acum, piața se pregătește să intre într-o altă etapă. Promite asta un start-up înființat de un fost inginer cu legături cu Apple.
Sentons e un start-up de care probabil n-ai auzit până acum. A fost înființat de un fost inginer care și-a vândut compania către Apple și a decis acum să-și înființeze alta. La prima vedere, are toate șansele, așadar, să promită inovație și produse revoluționare.
Compania a venit cu o idee: cum ar fi ca telefoanele să nu mai aibă niciun buton. Apple a renunțat la butonul central de pe iPhone, dar, la fel ca Samsung, încă păstrează butoane laterale. Sunt cele de control al volumului sau cel cu care închizi telefonul.
Acum, Sentons lucrează la eliminarea totală a butoanelor. Practic, totul să fie controlat prin tehnologie touch, cu care te plimbi acum prin telefon.
Sentons vrea să elimine butoanele
Jess Lee este directorul general al companiei Sentons și e considerat un veteran în tehnologie. A înființat o companie care a fost preluată ulterior de Apple, dar acum mizează pe un alt start-up.
Sentons lucrează la un sistem de sensori care folosește sunete ultrasonice pentru a detecta atingerile. Și vrea să vândă acest sistem producătorilor de telefoane. Susține că lucrează deja cu doi producători mari din domeniu, după ce a parafat anterior o înțelegere în acest sens și cu Asus Computer.
Sistemul e în teste în San Francisco și se pare că rezultatele ar fi bune în cazul materialelor din care sunt fabricate acum majoritatea telefoanelor. Tehnologia a fost chiar implementată în cadrul unui proiect comun Asus-Tencent, pe un telefon destinat exclusiv gamerilor.
Dispozitivul a fost lansat în China, vara trecută.
„Ecranele touch sunt bune, dar producătorii nu și-au dat seama deocamdată cum ar putea să adauge interactivitate pe marginile dispozitivelor.”
Jess Lee
Patronul Sentons se bazează pe faptul că marginile telefoanelor vor fi din ce în ce mai subțiri și atunci producătorii nu vor mai avea loc de toate butoanele. Deocamdată, acesta nu vrea să spună cu ce producători de telefoane negociază implementarea acestui sistem.
Dincolo de telefoane, Jess Lee vrea să aducă acest mod diferit de interacțiune și pe alte dispozitive care au o problemă cu spațiul de pe carcase sau sunt extrem de aglomerate. Sentons speră să poată veni cu tehnologia pe piața ochelarilor smart sau a ceasurilor inteligente.
Ar fi loc chiar și în industria auto, crede inginerul.