30 sept. 2018 | 13:27

Cum dezactivezi touchpad-ul când conectezi un mouse la laptop

ACTUALITATE
Cum dezactivezi touchpad-ul când conectezi un mouse la laptop

Touchpad-urile de la laptop-uri au devenit semnificativ mai utile în ultimul deceniu, odată cu mărirea lor și introducerea suportului pentru gesturi. Dacă ai însă nevoie de precizia unui mouse, ar fi bine să înveți cum dezactivezi touchpad-ul.

Touchpad-urile de la laptopurile recente reprezintă alternativa perfectă pentru un mouse decent. Același touchpad impecabil nu-ți permite însă să te joci un shooter sau să faci performanță în Photoshop. Pentru unele sarcini, îți va trebui întotdeauna un mouse. Din acest motiv, ar fi bine să ai în vedere cum dezactivezi touchpad-ul la notebook, dacă ai conectat un alt periferic dedicat respectivei funcții.

În principiu, sunt multe soluții la care poți apela în cazul în care vrei să-ți duci proiectul la îndeplinire, dar cea mai utilă s-ar putea să fie o funcție introdusă în Windows 10. Aceea implică debifarea unei opțiuni intitulate ”Leave touchpad on when a mouse is connected” (Lasă touchpad-ul pornit când un mouse este conectat).

Pentru a o debifa, fă click pe Start, intră la Settings, accesează secțiunea Devices și fă un click în stânga jos pe Touchpad. Debifează în dreapta ”Leave touchpad on…”, la fel ca în captura de mai jos. Din acel moment, când conectezi un mouse, touchpad-ul intern al portabilului va deveni automat nefuncțional.

Settings Touch Disable

Ca idee, există unele laptopuri care au un instrument software dedicat modificării setărilor la touchpad. Dacă ai un astfel de notebook, s-ar putea să găsești setările care te interesează în colțul din dreapta jos de lângă ceas.

Cel mai probabil, va fi vorba de o icoană de forma unui touchpad. Printre setările respective, este posibil să întâmpini una intitulată ”Disable touchpad when mouse is plungged-in” (Dezactivează touchpad-ul când conectezi un mouse).

Nu uita și faptul că unele tastaturi de notebook au o tastă dedicată dezactivării touchpad-ului pe rândul de taste funcționale. De obicei, va avea un touchpad tăiat pe ea. Apasă pe respectiva tastă (F8, F9 sau F10) pur și simplu sau în combinație cu tasta FN pentru a-ți dezactiva trackpad-ul când conectezi un mouse.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele