26 iul. 2019 | 08:25

Zeci de milioane de euro, din carduri clonate: cum au fost prinși de anchetatorii români

ACTUALITATE
Zeci de milioane de euro, din carduri clonate: cum au fost prinși de anchetatorii români

O rețea de infractori de rang înalt cu legături în Mexic, dar condusă de un român, a fost deconspirată de autoritățile din țara noastră. Sumele pe care le generau în fiecare lună erau fabuloase.

Într-un caz care a implicat serviciile secrete americane și autoritățile române, un număr de cinci suspecți au fost arestați dintr-o rețea internațională de interlopi. Conform dovezilor, indivizii erau implicați în trafic de persoane pe filierea România – Mexic – Statele Unite ale Americii. Sumele mari de banii au fost însă făcute altfel, prin clonarea cardurilor turiștilor din Cancun. Într-o lună bună, strângeau până la 20 de milioane de euro.

Probleme clanului interlop au plecat de la dușmănia care s-a format între membri. Altfel, sunt șanse mari ca ei să nu fi fost identificați prea curând. Din momentul în care au trecut la asasinate în stradă, a devenit dificil să mai ascunzi domeniul ilegal de activitate. Apogeul s-a produs pe parcursul zilei de joi, în casele suspecților din București și Craiova. În doar câteva ore, au fost confiscați bani, carduri, mașini de lux și arme.

Afacerea care gravita în jurul clonării de carduri a fost inițiată în Cancun, Mexic de către Florian Tudor, din Craiova. Supranumit Rechinul, bărbatul se dădea drept expert în instalarea și mentenanța bancomatelor. A durat aproximativ șapte ani să-și construiască o rețea internațională de generat bani, dar sumele vehiculate par de domeniul fantasticului.

În urma audierii unuia dintre suspecţi, procurorii au rămas fără cuvinte. ”Rechinul” le-a declarat că au existat luni în care gruparea infracţională colecta chiar şi 20 de milioane de dolari în urma infracţiunilor bancare. Printr-o proces foarte elaborat de transport, cea mai mare parte a acelor bani a ajuns la Craiova. Pentru că nu putea lipsi o referință la soluțiile lui Pablo Escobar, când nu mai aveau ce să cumpere cu atât de mulți bani, sume imense erau pur și simplu îngropate în pământ.

Pentru a asigura suportul tehnic al activităţilor infracţionale, membrii grupării au recrutat din România persoane care aveau cunoştinţe în domeniul electronicii și tinichigii, pentru a construi dispozitive electronice, sisteme informatice şi componente de ATM-uri necesare copierii datelor cardurilor bancare, se arată în comunicatul DIICOT.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele