19 feb. 2019 | 07:15

Chinezii de la Xiaomi lansează Mi 9 în trei variante

ACTUALITATE
Chinezii de la Xiaomi lansează Mi 9 în trei variante

Înainte de iPhone-urile care vor fi lansate în toamnă, cel mai serios concurent pentru Galaxy S10 ar putea fi Xiaomi Mi 9 și frații săi.

La această oră, numărul particularităților care nu se cunosc despre iminentul Xiaomi Mi 9 sunt foarte puține. În același timp, vom avea însă parte de o conferință de lansare în aceeași zi în care vor fi dezvăluite vârfurile de gamă de la Samsung. Cel mai probabil, gestul respectiv este doar o manifestarea suplimentară din partea chinezilor de tăia din entuziasmul publicului pentru Galaxy S10, Galaxy S10e și S10+.

În orice caz, până la anunțul oficial de miercuri, 20 februarie, cei de la Xiaomi au mai scăpat online câteva informații despre atrăgătorul gadget. În primul rând, Xiaomi Mi 9 va fi disponibil în patru variante, la care se vor adăuga câteva configurații hardware.

Pe lângă versiunea standard a gadgetului, va exista un model intitulat Xiaomi Mi 9 Explorer Edition și o variantă intitulată Transparent Edition. De curând, au apărut și informații despre un așa numit Xiaomi Mi 9 SE, care ar trebui să fie cel mai ieftin dintre toate, dar nu se știe încă la ce nivel se vor face ompromisuri de performanță sau construcție, pentru a scădea prețul.

În orice caz, prețul de start pentru Xiaomi Mi 9 va fi de 430 de euro pentru versiunea cu 6GB RAM și 64GB de memorie internă. Modelul de top cu 8GB RAM și 256GB va costa 480 de euro. Vei plăti 40 de euro în plus pentru versiunea transparentă cu același hardware la interior. Modelul Explorer Edition va costa 785 de euro și va integra 12GB RAM și o cantitate de spațiu necunoscută. Nu este exclus să fie vorba de 512GB.

Xiaomi Mi 9 SE ar trebui să ajungă la primii utilizatori în perioada 11 martie – 20 martie, la aproximativ o lună după evenimentul de pe 20 februarie. Prețul va fi un pic mai mic de 400 de euro.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele