Xbox One S All-Digital Edition a fost anunțată oficial: cu ce vine nou

O nouă consolă Xbox optimizată exclusiv pentru conținut a fost subiectul mai multor zvonuri în ultimele săptămâni și tocmai a fost confirmată oficială. Va fi intitulată Xbox One S All-Digital Edition.

La începutul acestui an, au început să apară online detalii despre o nouă consolă de gaming a celor de la Microsoft. Inițial, nu a fost clar dacă e vorba de o consolă complet nouă din prisma performanței sau va împrumuta o mare parte din specificații de la o versiune existentă de Xbox. Se zvonea că va fi lansată pe 7 mai.

La fel ca în cazul multor altor speculații recente din domeniul tehnologiei, zvonurile s-au dovedit a fi adevărate. Microsoft a confirmat în mod oficial lansarea unei versiuni de Xbox One S fără unitate optică. Aceasta va fi limitată doar la posibilitatea achiziției de jocuri în format digital, pe lângă cele câteva jocuri care vor veni preinstalate pe consolă.

Conform gigantului din Redmond, Xbox One S All-Digital Edition se va lansa pe 7 mai 2019, peste doar câteva săptămâni. Prețul ei în Statele Unite va fi de 250 de dolari. Toate specificațiile tehnice ale consolei vor fi identice cu cele ale unei variante standard de One S, cu mențiunea că lipsa unității optice se va reflecta într-o scădere a prețului.

Consola se va livra cu un hard disk de 1TB la interior, iar jocurile vor putea fi achiziționate din Microsoft Store. Jeff Gattis de la Microsoft este foarte încântat de acest gadget. ”Credem că XBox One S All-Digital Edition este o opțiune dedicată audienței care preferă să-și găsească și să se joace jocurile în format digital. Nu încearcăm să forțăm o migrație către mediul digital. Este vorba de satisfacerea nevoilor persoanelor care preferă conținut media în format digital și de a furniza valoare adăugată prin cea mai ieftină consolă Xbox One.”, a declarat managerul general de marketing al diviziei de platforme și dispozitive din cadrul Microsoft.

Ca referință, prețul unei console Xbox One S obișnuite este de 300 de dolari. Dacă optezi pentru versiunea All-Digital Edition, vei face economie de 50 de dolari.

08:52 17.04.2019
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video