Windows 7 a început să te streseze cu mesaje: „Se apropie sfârșitul”

Windows 7 a început să te streseze cu mesaje: „Se apropie sfârșitul”

Dacă ești în continuare utilizator al unui sistem cu Windows 7, în urma unei actualizări recente, vei începe să fii asaltat de mesaje de notificare din partea Microsoft.

În urmă cu câțiva ani, când Microsoft a lansat Windows 10, a introdus o ofertă de upgrade gratuit de la Windows 7 și Windows 8. Indiferent cât de bună a fost oferta, nimic nu a fost mai stresant decât faptul că îți era prezentată printr-o serie de mesaje agresive de care nu putea să scapi decât după lupte seculare, modificări de regiștri sau aplicații terțe.

Partea bună este că acel fenomen a durat doar un an. Partea proastă este că Microsoft are din nou ceva important să-ți transmită și a decis să o facă în cel mai ostenativ mod cu putință. Ca utilizator de Windows 7, dacă nu ți-ai dezactivat manual actualizările la sistemul de operare, probabilitatea să te confrunți în zilele următoare cu mesajul din fereastra de mai jos este foarte mare.

Practic, gigantul din Redmond vrea să-ți amintească de faptul că va înceta suportul pentru Windows 7 pe 14 ianuarie 2020. Asta înseamnă că, de la data respectivă, nu te vei mai bucura de actualizări regulate de securitate pentru sistemul tău de operare. Cei de la Microsoft au considerat că o perioadă de aproape un an în care să te confrunți cu acel mesaj este perfectă.

În teorie, actualizarea care se reflectă în acel mesaj ar trebui să ajungă la marea masă a utilizatorilor începând cu 18 aprilie. În practică, unii utilizatori de Windows 7 au primit-o deja. Ca să înțelegi câți oameni vor suferi de un stres suplimentar când își vor folosi PC-ul este suficient să ai în vedere cel mai recent raport al celor de la Net Applications. Conform studiului, la finele lunii februarie, 40,2% dintre utilizatorii de PC-uri foloseau Windows 7. Valoarea este un pic mai mare comparativ cu cei care foloseau Windows 10.

Dacă întâmpini acel mesaj o dată, înainte să-l închizi ca pe orice altă fereastră, asigură-te că ai bifat în stânga jos să nu-ți mai apară niciodată – ”Do not remind me again”.

windows-7-support-ending

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: