13 mart. 2019 | 08:56

Microsoft începe să te streseze să renunți la Windows 7: ce trebuie să știi

ACTUALITATE
Microsoft începe să te streseze să renunți la Windows 7: ce trebuie să știi

Dacă nu vrei să migrezi de la Windows 7 la Windows 10 în viitorul apropiat, de vei confrunta cu o notificare destul de agresivă pe marginea subiectului.

În urmă cu câțiva ani, când Windows 10 era proaspăt lansat iar Microsoft te invita cu entuziasm să faci upgrade gratuit de la Windows 7 sau Windows 8, utilizatorii s-au săturat de notificări pe marginea subiectului. Devenise aproape imposibil să ocolești mesajul cu pricina, iar anumiți dezvoltatori au creat programe dedicate în acest scop.

În curând, se vor confrunta cu o situație similară utilizatorii de Windows 7. După ce au anunțat că vor înceta să furnizeze suport pentru vechiul sistem de operare pe 14 ianuarie 2020, cei de la Microsoft mai au un proiect care s-ar putea să te streseze.

Dacă ai amânat din varii motive să treci de la Windows 7 la 10, se va ocupa Microsoft să te streseze pe marginea subiectului. Începând de luna viitoare, toți posesorii de PC-uri cu Windows 7 vor primi niște notificări agresive menite să te convingă să nu mai amâni procesul.

Notificările vor veni la intervale regulate de timp și îți vor atrage atenția că Windows 7 va deveni nesigur după încetarea suportului la data de 14 ianuarie 2020. În același timp, dacă ești abonat la Office 365, de anul viitor, nu vei mai putea să-ți instalezi cea mai recentă variantă a suitei de aplicații pentru birou.

Deși mesajul de notificare nu va include o referință directă către Windows 10, va exista un buton pentru obținerea mai multor detalii care te va duce pe site-ul Microsoft. Acolo, ți se vor expune toate riscurile la care te expui dacă nu renunți la Windows 7, împreună cu motivele pentru care Windows 10 ar trebui să fie alternativa pe care o ar fi bine să o ai în vedere.

Ca o veste bună, oficialii gigantului din Redmond au menționat că va exista un buton în acea notificare ca să scapi de ea. ”Do not remind me again” (Nu-mi mai aminti niciodată) va fi disponibil într-un colțișor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele