11 mart. 2019 | 09:15

Microsoft pune în pericol utilizatorii de Windows 7 și nu sunt puțini

ACTUALITATE
Microsoft pune în pericol utilizatorii de Windows 7 și nu sunt puțini

De această dată, ineficiența celor de la Microsoft vizavi de securitatea datelor utilizatorilor afectează posesorii de sisteme cu Windows 7.

În aceeași zi în care aflăm problemele de performanță la care te expui dacă îți instalezi cel mai nou update pentru Windows 10, cei de la Google au atras atenția asupra riscurilor la care sunt expuși utilizatorii de Windows 7. 

Chiar dacă Windows 10 este cel mai popular sistem de operare al Microsoft la această oră, Windows 7 este pe locul al doilea în clasament. Asta înseamnă că, cel puțin pentru o perioadă de timp, oficialilor gigantului din Redmond ar trebui să le pese de persoanele cu PC-uri ce rulează sistemul lansat în urmă cu 10 ani. Din păcate, nu este cazul.

În urmă cu câteva zile, Google a descoperit o vulnerabilitate importantă în Chrome. Aceea a fost remediată imediat, iar gigantului din Mountain View și-a rugat utilizatorii să repornească browser-ul pentru a facilita instalarea automată a update-ului. Problema este că respectiva gaură de securitate afectează în egală măsură posesorii de sisteme cu Windows 7, iar un patch pentru remedierea sa nu poate să vină decât de la Microsoft.

În contextul în care gigantul din Redmond știe de mult timp de respectiva problemă, te-ai fi așteptat ca soluționarea ei să fie de importanță majoră, dar nu este cazul. Ca situația să fie și mai gravă, diverși hackeri au exploatat deja vulnerabiltatea și au trimis linii de cod malițioase către sistemele sensibile. În timp ce Google a trimis imediat un update pentru securizarea browserului Chrome, Microsoft nu a făcut nicio promisiune legată de Windows 7.

Riscul la care ești expus ca utilizator de Windows 7 permite unui hacker să ruleze diverse programe pe sistemul tău de la distanță, iar pornind de acolo, poate ajunge foarte ușor să-ți acceseze datele. Conform Google, problema afectează doar posesorii de Windows 7 pe 32 de biți. Momentan, au trecut unsprezece zile de când Microsoft a aflat de problemă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele