16 iul. 2019 | 09:51

Mai apare vreodată Windows 11? Anunțul oficial al șefilor de la Windows

ACTUALITATE
Mai apare vreodată Windows 11? Anunțul oficial al șefilor de la Windows

Windows 10 a fost lansat în urmă cu patru ani. Ar cam fi timpul să aflăm mai multe informații despre viitorul sistem de operare. Mai apare Windows 11?

Microsoft își făcuse un obicei în a lansa un nou sistem de operare Windows cam odată la trei-patru ani. Prima versiune a fost lansată tocmai pe 20 noiembrie 1985, iar cea mai recentă versiune a apărut pe 29 iulie 2015. Dacă ar fi să ne uităm la istorie, atunci ar fi cam timpul pentru Microsoft să anunțe Windows 11. Cu toate acestea, compania americană a anunțat că schimbă modul în care realizează și lansează sisteme de operare.

Reprezentanții Microsoft au declarat oficial că Windows are un model de business de tip service, iar asta înseamnă că Windows 10 este ultima versiune a sistemului de operare și că nu va exista un Windows 11. Microsoft va asigura actualizări constante sistemului de operare (unele mai mici, altele mari mari).

Când se lansează Windows 11?

Cel mai probabil niciodată. Misiunea companiei lui Bill Gates este de a actualiza actualul sistem de operare, fără să mai lanseze o versiune complet nouă. Până acum nu au apărut niciun fel de zvonuri sau imagini pe internet care să confirme faptul că Microsoft ar lucra la Windows 11.

Cu toate acestea, lucrurile se pot schimba în viitor. Microsoft a mai făcut asta odată cu Internet Explorer. Oficialii au explicat că Internet Explorer 6 este versiunea „finală” a browserului, asta până când au început să piardă masiv cotă de piață și au încercat să recupereze cu Internet Explorer 7.

În cazul sistemului de operare, este posibil să nu existe vreodată un Windows 11, însă compania americană ar putea redenumi sistemul de operare, pur și simplu, Windows, care în mod ironic, va fi cu adevărat versiunea cu numărul 10 a Windows deoarece Mirosoft a sărit peste Windows 9.

În acest moment, Microsoft lansează actualizări în fiecare lună, ce repară probleme minore, îmbunătățesc securitatea, iar de câteva ori pe an lansează patch-uri mai mari ce aduc funcționalități mai importante (modul dark, schimbare de design etc). Similar cu ceea ce face Apple în acest moment cu MacOS.