13 mart. 2019 | 08:37

Windows 10 ”a învățat” să-ți dezinstaleze singur actualizările care îți pun sistemul pe butuci

ACTUALITATE
Windows 10 ”a învățat” să-ți dezinstaleze singur actualizările care îți pun sistemul pe butuci

Windows 10 este cel mai bun sistem de operare creat de Microsoft, dar este departe de a fi perfect, iar cea mai nouă actualizare ilustrează perfect respectiva realitate.

Microsoft a lansat atât de multe actualizări defectuoase la Windows 10, încât nu se mai poate ascunde după deget. Cel mai recent update îți sabota semnificativ performanța din jocuri, iar soluția implica să treci printr-un proces destul de laborios pentru dezinstalarea respectivei actualizări.

Problema majoră ține însă de momentul în care, un update menit să-ți facă un bine îți face sistemul să nu mai pornească. Nici acele situații nu sunt foarte rare. Tocmai din acest motiv, Microsoft s-a gândit să implementeze o soluție cât se poate de utilă pentru scenariul cu pricina.

Dacă te confrunți cu o asemenea situație, Windows 10 va încerca să-ți repare sistemul și să-l pună din nou pe picioare. Dacă nu funcționează, va dezinstala update-ul sau update-urile problematice fără niciun fel de intervenție din partea ta, pentru a facilita finalizarea cu succes a procesului de startup. La pornire, vei întâmpina un mesaj precum ”Am eliminat niște update-uri instalate recent pentru a-ți recupera sistemul dintr-un eșec de pornire.”

În comunicatul Microsoft pe marginea subiectului, se insistă pe faptul că se urmează mulți alți pași până la această soluție radicală. Se ajunge până acolo doar când au eșuat toate celelalte mecanisme automate de recuperare. Pe lângă dezinstalarea update-ului buclucaș, Windows 10 va bloca reinstalarea sa automată pentru următoarele 30 de zile. În acest timp, inginerii companiei americane au timp să remedieze situația, ca actualizare să devină stabilă și să nu-ți mai facă probleme.

După ce au trecut cele 30 de zile, Windows 10 va încerca din nou să-ți instaleze update-ul care ți-a pus PC-ul pe butuci. Cu un pic de noroc, a doua oară ar trebui să nu mai facă probleme. În orice caz, ar trebui să te facă să te confrunți mai rar cu o situație în care ești nevoit să-ți duci PC-ul în service sau în care trebui să reinstalezi sistemul de la zero.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele