Vacile expuse la realitate virtuală fac laptele mai bun: de ce este normal să fie așa

Vacile expuse la realitate virtuală fac laptele mai bun: de ce este normal să fie așa

Poate cel mai ciudat experiment de care ai auzit în ultima perioadă implică expunerea vacilor la realitate virtuală. Doar așa le mai poți duce pe câmp la păscut, când ai câteva mii într-o hală.

În ultimii ani, utilizarea realității virtuale dincolo de mijloc de divertisment a explodat. Unii psihologi au folosit kituri de realitate virtuală pentru a vindeca pacienți de diferite fobii. Acum, se pare că nu doar oamenii pot profita de pe urma VR-ului, ci și animalele.

Mai mulți fermieri din zona Moscovei au atașat vacilor din proprietatea lor căști de realitate virtuală modificate. Au vrut să vadă prin acest experiment dacă le poate fi îmbunătățită atitudinea și starea de spirit. În contextul în care relaxarea și fericirea vacilor a fost corelată cu carne mai bună sau lapte mai mult și bun, fermierii au vrut să vadă dacă pot obține aceleași efecte cu ajutorul realității virtuale.

Proiectul a implicat expunerea vacilor la un câmp virtual pe timp de vară redat cu culori pe care să le perceapă vacile ca fiind relaxante. Astfel, experiența păscutului este net superioară celei dintr-o hală sau o fermă friguroasă. Tot pentru confortul vacilor, căștile de VR au fost adaptate la fizionomia lor, distanța dintre ochi și dimensiunea capului.

Partea cea mai ciudată a întregului efort experimental este că a funcționat. Primul test a redus semnificativ anxietatea vacilor și le-a generat un grad sporit de relaxare. Momentan, nu este foarte clar cât de mare este impactul asupra calității sau cantității laptelui, dar există. Urmează să fie analizate într-o manieră mai elaborată atât starea psihică a vacilor expuse la VR, cât și laptele pe care îl generează atunci când utilizează un kit de realitate virtuală.

În final, aceasta este o soluție la o problemă creată de oameni. Este ciudat că nu ar fi mai ieftin să duci vacile pe câmp, decât să le cumperi căști de VR.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI