16 apr. 2019 | 17:58

Locul unde a scris Shakespeare „Romeo și Julieta”

ACTUALITATE
Locul unde a scris Shakespeare
Moviestore Collection / Rex Features

Cercetătorii au descoperit pentru prima oară casa scriitorului William Shakespeare din Londra, unde acesta a scris piesa de teatru „Romeo și Julieta”.

Istoricul specializat în teatru Geoffrey Marsh a petrecut un întreg deceniu cercetând casa dramaturgului englez cu ajutorul referințelor încrucișate din documentele oficiale. Căutarea lui a început după ce în 2008 a fost descoperit The Theatre, un teatru din Shoreditch, East London. Marsh s-a întrebat unde a trăit Shakespeare atunci când piesele lui erau jucate la The Theatre – și, desigur, unde a trăit atunci când a scris piesa de teatru „Romeo și Julieta”, cu care a rămas în memoria colectivă.

Cercetătorii au ajuns în trecut la concluzia că Shakespeare a trăit în centrul Londrei, aproape de Liverpool Street Station, întrucât izvoarele istorice au demonstrat că scriitorul fusese plătitor de taxe între 1597 și 1598. Cu toate astea, locația exactă a rămas un mister.

Conform lui Marsh arată însă că Shakespeare ar fi trăit într-o proprietate din care putea vedea curtea bisericii St. Helens. Deși a fost dificil să descifreze documentele oficiale din cauza ortografiei, Marsh a putut să le analizeze, mulțumită felului remarcabil în care au fost conservate. Astfel, a avut acces la informații din anii 1550.

„Locul unde Shakespeare a trăit în Londra ne oferă o înțelegere mai profundă asupra inspirațiilor pentru munca și viața lui”, a explicat Marsh. „În câțiva ani de când a migrat spre Londra din Stratford, a trăit într-una din cele mai bogate parohii din oraș, alături de personalități publice importante, negustori internaționali bogați, doctori de societate și experți în muzică„.

Marsh a ținut să adauge că traiul în Londra i-ar fi adus o serie signifiantă de beneficii celebrului dramaturg. Mai exact, ar fi „îmbunătățit statutul lui Shakespeare pe măsură ce își dezvolta cariera, căuta o stemă de familie și plănuia să cumpere o casă impresionantă și scumpă în Stratford”.