Uber investește un sfert de milion de dolari în România. Ce a deschis în București

Uber investește un sfert de milion de dolari în România. Ce a deschis în București

Uber a anunțat prima investiție din România. E vorba de un centru de asistență, cel mai mare din Europa Centrală și de Est. Compania susține că a investit un sfert de milion de dolari.

Investiția Uber în România se reflectă în cel mai mare centru de asistență pentru șoferi și curieri din Europa Centrală și de Est. Spațiul are 320 de metri pătrați și a fost creat conform standardelor internaționale pentru centrele de asistență Uber.

Acesta va găzdui o echipă de 11 experți și are capacitatea de a oferi asistență pentru până la 2.500 de șoferi și curieri pe săptămână.

De ce avea Uber nevoie de un astfel de centru?

Conform companiei, în contextul legii adoptate de Guvern care reglementează serviciile de ridesharing, noul centru va deveni un accelerator de conformitate. Îi va ajuta astfel pe șoferi să parcurgă cât mai ușor toți pașii necesari autorizării.

Centrul Uber va găzdui reprezentanți din școli acreditate care vor oferi șoferilor informațiile complete cu privire la pașii și documentele necesare pentru certificarea ca șofer profesionist. De asemenea, va fi un loc în care șoferii parteneri vor avea acces la toate materialele educaționale pentru a obține atestate și unde vor putea participa la sesiuni de informare în vederea obținerii autorizațiilor pentru mașină, companie sau ca șoferi independenți.

Deschiderea centrului de asistență vine după o serie de alte măsuri pentru șoferi pe care Uber le-a introdus în ultimul an, cum ar fi timpul de așteptare plătit sau opțiunea de a da bacșis direct în aplicație. În mai 2018, compania a anunțat un parteneriat cu AXA, prin care șoferii și curierii independenți din țările Uniunii Europeane beneficiază gratuit de acoperire în caz de accidente în timpul curselor și în afara lor, îmbolnăvire sau acoperire pentru concediu de maternitate sau paternitate.

Centrul a fost inaugurat alături de șoferul partener cu cele mai multe curse Uber din România, Mihail Duică. În peste patru ani (Uber a debutat în februarie 2015, în București), acesta a făcut peste 24.000 de curse. Totodată, a menținut un rating aproape perfect, de 4.99 din 5.

Citește și:
Etichete: