Tesla Model 3 are o funcționalitate controversată, însă cei care o conduc au mare încredere în ea

Tesla Model 3 are o funcționalitate controversată, însă cei care o conduc au mare încredere în ea
Teodora Tudosie
Teodora Tudosie
13:19 06.11.2019

Funcția Autopilot de pe Tesla Model 3 nu s-a dovedit întotdeauna a fi cea mai sigură, dar cu toate astea, șoferii se simt mai siguri la volan datorită ei.

Publicația Bloomberg a realizat un sondaj în rândul celor care conduc vehiculul de la Tesla, iar concluzia a fost că funcția de Autopilot îi face pe aceștia să se simtă mai în siguranță în spatele volanului.

De-a lungul timpului, au existat mai multe situații în care pasagerii mașinii au fost răniți sau chiar au murit din cauza funcției Autopilot. Din acest motiv, există mulți critici care contestă utilitatea pilotului automat și spun că, de multe ori, face mai mult rău decât bine.

Totuși, majoritatea șoferilor de Tesla Model 3 chestionați de Bloomberg spun că funcția de Autopilot le dă un sentiment de siguranță atunc când conduc vehiculul. 61% dintre aceștia au declarat că se simt foarte satisfăcuți de nivelul de siguranță pe care funcția îl oferă. De cealaltă parte, doar 1% au spus că se simt fie oarecum, fie foarte nemulțumiți de siguranța oferită de Autopilot.

De asemenea, 28% dintre șoferii modelului Tesla au spus că funcția i-a salvat într-o situație periculoasă. Totuși, 13% au declarat că, dimpotrivă, Autopilotul de pe Tesla i-a pus de fapt într-o ipostază periculoasă.

Șoferii de Tesla Model 3 au mare încredere în Autopilot

Per total, 90% dintre cei 5.000 de șoferi de Tesla Model 3 au spus că se simt mai în siguranță cu funcția de pilot automat activată. Scorul general a fost de 4.43 puncte din 5.

Potrivit sondajului Bloomberg, încrederea conducătorilor auto în funcția Autopilot de pe Tesla Model 3 ar putea fi puțin prea mare.

În ceea ce privește sistemele automate, există cinci niveluri de autonomie. Pe mașinile Tesla, sistemul Autopilot este abia la nivelul doi, iar acest lucru înseamnă că nu ajută decât parțial șoferii. Astfel, conducătorii auto trebuie să monitorizeze constant condițiile de drum și să fie pregătiți să poată prelua controlul în orice moment. Acesta nu este tot timpul cazul și mulți șoferi au prea multă încredere în Autopilot pentru a conduce mașina în locul lor, ceea ce este extrem de nesigur.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: