Cea mai importantă regulă pe care s-o urmezi când îți cumperi o mașină

Cea mai importantă regulă pe care s-o urmezi când îți cumperi o mașină

Atunci când vrei să-ți cumperi o mașină, trebuie să te gândești mai întâri cât ești dispus să scoți din buzunar pentru aceasta.

E evident că fiecare om și-ar dori să poateă deține un vehicul cât mai nou și cât mai performant. Totuși, aici intervine problema  banilor. De foarte multe ori, aceștia nu le ajung multor șoferi pentru achiziționarea mașinii visurilor lor.

Partea proastă e că mulți se trezesc, după ce își cumpără mașina, că aceasta este mai scump de întreținut decât s-ar fi așteptat și amână s-o repare, de cele multe ori din lipsa banilor.

În acest sens, Sam Dogen, un celebru expert financiar, vine cu o regulă de aur pe care spune că ar fi bine să o urmezi atunci când te hotărăști să-ți cumperi un vehicul. Are legătură cu salariul anual pe care îl încasezi.

Cea mai importantă regulă de urmat când vrei să-și cumperi mașină

Dogen spune că, în primul și în primul rând, trebuie să ții cont de salariul pe care îl primești de la locul de muncă. Astfel, acesta spune că nu ar trebui să cheltui mai mult de 10% din salariul brut anual pentru achiziționarea unei mașini.

Motivul este unul simplu: banii pe care îi plătești pentru mașină la momentul cumpărării nu vor fi singura investiție pe care vei fi nevoit să o faci pentru aceasta.

Așadar, chiar dacă dispui într-un anumit moment de banii necesari pentru a-ți cumpăra o mașină scumpă, cheltuiala nu se oprește acolo. În mod inevitabil, piesele mașinilor se defectează sau, în cazuri și mai rele, au loc accidente care deteriorează vehiculul. Asfel, o mașină trebuie luat în considerare și costul pentru reparații pentru ca automobilul să funcționeze cum trebuie. De asemenea, gândește-te și la banii cheltuiți pe benzină, parcare, asigurare etc.

Ia în considerare și deprecierea rapidă a mașinilor. Chiar din momentul achiziționării, o mașină își pierde între 10 ș 20% din valoare.

Citește și:
Sursa: CNBC
Etichete: