Tesla Model 3 a înregistrat o femeie în timp ce zgâria mașina: cum este posibil

Tesla Model 3 a înregistrat o femeie în timp ce zgâria mașina: cum este posibil

Mașinile Tesla vin încărcate de o serie de tehnologii futuriste. Chiar dacă utilitatea lor nu este evidentă de fiecare dată, Sentry Mode la o Tesla Model 3 a facilitat prinderea unui vandal.

În momentul în care ai făcut o investiție importantă într-o mașină nouă, nimic nu este mai supărător decât să ți-o vezi zgâriată într-o dimineață. Supărarea este și mai mare dacă îți dai seama că gestul a fost făcut cu cheia, din invidie. Din păcate, printr-o astfel de dramă a trecut un posesor de Tesla Model 3, dar a fost norocos. Întreaga scenă fusese imortalizată de mașină.

Când s-a lansat Tesla Model 3, creatorii săi au fost foarte entuziasmați de implementarea unui așa numit Sentry Mode. Între timp, tehnologia a ajuns să fie disponibilă și pe Model X și Model S, dar asta nu o face cu nimic mai puțin spectaculoasă.

Ideea din spate este simplă. Sentry Mode facilitează realizarea de înregistrări video la 360 de grade în jurul mașinii, cu aceleași camere și senzori pe care îi folosește la condusul autonom sau prevenția accidentelor. Diferența constă în faptul că înregistrările sunt făcute când mașina este parcată, fără șofer, în orice moment.

În schimb, nu înregistrează tot timpul, doar când cineva se apropie foarte tare de ea sau pare să o agreseze într-o formă sau alta. Inițial, a fost menită pentru imortalizarea accidentelor în care mașina stă pe loc și este lovită de o alta. Se pare însă că este suficient de sensibilă încât să sesizeze și agresiuni minore.

În clipul de mai jos, care a început să circule online în ultimele zile, o femeie este filmată în timp ce zgârie mașina intenționat cu o cheie. Clipul a ajuns la poliție și a facilitat prinderea și condamnarea persoanei filmate pentru vandalism. Ca referință, dacă cineva încerca să intre în mașină sau să facă vreun gest mai agresiv, se activa alarma mașini și începea să se audă muzică din boxe la volum maxim. Model 3 a ”considerat” însă că nu este cazul să se arunce la astfel de practici pentru zgârierea cu cheie.

Citește și: