Cea mai ieftină Tesla, disponibilă pentru achiziție: ce trebuie să știi despre Model 3 de 30.000 de euro

Cea mai ieftină Tesla, disponibilă pentru achiziție: ce trebuie să știi despre Model 3 de 30.000 de euro

La aproape doi ani de la lansarea oficială a Model 3, Tesla a decis să vândă versiunea cea mai ieftină a autoturismului. Este vorba de varianta de 30.000 de euro.

Cu câțiva ani înainte de lansare, o mare parte din marketingul pentru Tesla Model 3 a gravitat în jurul prețului surprinzător de accesibil. Era promovată ca fiind cea mai ieftină mașină electrică, în contextul în care avea un preț de achiziție asociat egal cu 35.000 de dolari, aproximativ 30.500 euro. Din păcate pentru posibilii clienții, costurile de fabricație au fost foarte mari la început și s-a dovedit că valoarea promovată nu a fost realistă.

Între timp însă, situația s-a mai remediat, Elon Musk și-a mai optimizat liniile de producție, iar mitul Teslei de 30.000 de euro a devenit realitate. Anunțul pe marginea acestui subiect a fost făcut în cadrul unei conferințe desfășurate în urmă cu mai puțin de 24 de ore în Statele Unite. Dacă vrei să comanzi mașina, poți folosi acest link.

În privința specificațiilor, Tesla Model 3 de 30.000 de euro nu este cea mai impresionantă mașină, dar vorbim totuși de o Tesla ce continuă să fie un subiect de mândrie pentru proprietari. Varianta pe care o poți cumpăra cu această sumă are o autonomie de 350 de kilometri, o viteză maximă de 210 kmph și o rată de accelerare de 5,6 secunde de la zero la 100kmph. Tracțiunea este doar pe partea din spate.

În privința compromisurilor pe care trebuie să le faci comparativ cu o Tesla Model 3 de aproape 40.000 de euro, această iterație vine la pachet cu un interior standard, cu huse la scaune din material textil, ajustare manuală a poziției volanului, o soluție audio standard, hărți și soluție de navigare de bază. Nu ai încălzire în scaune, faruri de ceață sau un dock pentru smartphone. În schimb, oglinzile sunt încălzite și ai patru porturi USB la bord. Un compromis mai mic este că doar varianta neagră costă 30.000 de euro, orice schimbare de nuanță sau culoare costă între 1000 și 2000 de euro.

Pe piața autovehiculelor electrice mai accesibile, Tesla Model 3 va concura cu Chevy Bolt, Kia Niro EV și Hyundai Kona EV. Toate patru au o autonomie similară și performanțe apropiate, dar doar una poartă sigla Tesla.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: