Următoarea baterie de pe Tesla ar putea rezista 1,6 milioane kilometri

Următoarea baterie de pe Tesla ar putea rezista 1,6 milioane kilometri

Elon Musk are proiecte ambițioase, iar când vine vorba de mașinile Tesla, vrea să ofere șoferilor cea mai bună tehnologie.

Acesta este și unul dintre motivele pentru care a făcut o promisiune destul de mare. În aprilie, acesta a anunțat că mașinile Tesla vor avea baterii suficient de rezistente încât să poată dura peste un milion de mile, echivalentul a 1,6 milioane de kilometri. Pentru unii, promisiunea a fost una exagerată și destul de puțin credibilă. Totuși, noi teste arată că posibilitatea ca o astfel de baterie să ajungă în curând pe mașini nu este exclusă.

O echipă de cercetători de la Dalhousie University a publicat un studiu pe această temă. Aici a descris o baterie Li-Ion mult mai puternică decât cele anterioare. Aceasta ar putea propulsa un vehicul electric pentru un milion de mile. Partea și mai interesantă e că, în tot acest timp, bateria de pe Tesla nu și-ar pierde decât 10% din capacitate, de-a lungul vieții. Echipa de cercetători susține că bateriile pot suporta peste 4.000 de cicluri de încărcare.

De asemenea, cercetătorii au anunțat că această baterie ar putea fi folosită și pentru alte două tipuri de vehicule pe care Tesla le are în dezvoltare. Este vorba despre robotaxi-uri și chiar de camioanele electrice de cursă lungă.

Mașinile Tesla ar putea avea o baterie mult mai puternică

Relația dintre densitatea energiei și durata de viață a bateriei este una complicată. În mod obișnuit, atunci când ai mai mult dintr-una, ai automat mai puțin din cealaltă. Totuși, echipa de cercetători pare să fi reușit să obțină rezultatul perfect.

De altfel, există chiar un parteneriat între echipa de la Dalhousie University și compania producătoare de mașini. Cercetătorii au primit sarcina de a crea baterii care pot stoca mai multă energie și să aibă o durată de viață mai lungă decât bateriile disponibile pe piață în prezent..

Citește și:
Sursa: Wired