19 ian. 2019 | 18:55

Telefonul lanternă: cum folosești un Android sau iPhone ca să faci lumină

ACTUALITATE
Telefonul lanternă: cum folosești un Android sau iPhone ca să faci lumină

Dacă tot ai un smartphone în buzunar, ar fi păcat să nu știi cum îl poți transforma rapid într-o lanternă. Această funcție aparent banală este ușor accesibilă atât pe Android, cât și pe iPhone.

Telefonul lanternă nu mai este un motiv de laudă și nici nu mai necesită instalarea unei aplicații terțe. Indiferent care este sistemul tău de operare preferat sau smartphone-ul din dotare, ești la doar câteva atingeri de ecran distanță pentru a lumina o scenă întunecată sau pentru a vedea mai bine un anumit detaliu.

Telefonul ca lanterna iPhone

În mod previzibil, funcția de lanternă se apelează diferit în funcție de sistemul de operare al gadgetului din buzunar. Dacă ai un iPhone și vrei să-l transformi în telefon lanternă, ai două posibilități. Prima implică să apeși mai tare sau să ții apăsat pentru câteva secunde pe butonul din stânga jos din ecranul blocat al telefonului, după cum se poate vedea în captura de ecran de mai sus.

A doua soluție pe care ți-o pune la dispoziție un telefon cu iOS este un pic mai deosebită, deoarece îți permite să ajustezi și intesitatea luminoasă a lanternei. În acest scop, din ecranul blocat sau din meniul principal al telefonului fă un scroll în jos din dreapta sus pentru a deschide Centrul de Control.

În stânga jos, vei găsi acolo o lanternă care se activează instant. Dacă ții degetul pe icoana respectivă pentru câteva momente, după cum se poate vedea mai sus, vei avea acces la patru trepte de intensitate luminoasă la care poți apela printr-un swipe sau tap. Tot de acolo, poți stinge lanterna.

Telefonul ca lanterna AndroidUn Android poate fi transformat în telefon lanternă tot din centrul de control. Spre deosebire de iPhone însă, acesta este accesibil printr-un swipe în  jos din orice parte a marginii superioare a ecranului. Dacă nu te confrunți imediat cu un buton marcat lanternă precum în captura de ecran de mai sus, s-ar putea să fie necesar un swipe spre dreapta sau stânga. Un swipe în jos cu două degete din marginea superioară a ecranului pentru a afișa toate opțiunile din centrul de control ar putea de asemenea să faciliteze accesul mai rapid la lanternă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele