Cum eviți suspendarea permisului dacă te uiți la filme (și nu e o glumă)

Cum eviți suspendarea permisului dacă te uiți la filme (și nu e o glumă)

Suspendarea permisului de conducere ar putea să nu mai fie o problemă pentru șoferi pentru că PNL a propus o lege salvatoare. Dacă dovedești că te uiți la anumite clipuri educative, ți se anulează două puncte penalizare.

Da, știu, sună fenomenal. Unde mai găsești un stat în care, în loc să fii sancționat pentru că încalci legea, să te răsplătească pentru că te uiți la filme? Un senator spune că există astfel de state, pentru că de la ele s-a inspirat ca să propună această lege relativ stupidă.

Pe principiul că tot ce vine din străinătate e minune dumnezeiască, senatorul PNL Mario-Ovidiu Oprea crede că șoferii vor fi mai responsabili dacă li se dă șansa de a scăpa de pedeapsă.

În principiu, poți cere anularea a două puncte de penalizare dacă dovedești că te-ai uitat la clipuri educative despre urmările grave ale neatenției în trafic sau despre un comportament iresponsabil și neadecvat la volan.

Îți place să încalci legea la volan? Poliția te răsplătește dacă știai care sunt consecințele

„În cazul aplicării a două puncte de penalizare, altele decât cele două premergătoare suspendării permisului de conducere (adică al 14-lea și al 15-lea, n.r.), titularul acestuia poate cere anularea acestor două puncte în urma prezentării dovezii faptului că a participat la vizionarea unui film educativ, realizat de Poliţia Română, despre efectele nerespectării regulilor în trafic. Conducătorul auto poate face această solicitare o singură dată într-un interval de şase luni. Vizionarea acestor filme educative din domeniul siguranţei rutiere se va face în structurile şi la partenerii aprobaţi de Poliţia Română, cu drept de eliberare a dovezii de participare la vizionare”, a declarat senatorul PNL.

El spune că această lege există și în alte state, iar acolo, a avut rezultate pozitive în ceea ce priveşte corectarea voluntară a unor acţiuni greşite la volan.

Suspendarea permisului, o joacă de copii

„Pedepsirea încălcării Codului rutier este astfel dublată de educaţie rutieră şi conştientizarea pericolului pe care îl constituie comportamentul greşit la volan.”

Aproape că mă amuză logica acestui senator, precum și a celor din alte țări (pe care nu le-a numit) care au debitat această lege. Dar, zâmbetul îți dispare în momentul în care gândești lucid și îți dai seama că degeaba te-ai uitat la un film educativ despre circulația rutieră, dacă n-ai învățat nimic sau nu vrei să înveți.

Poate că merge la copiii care la majorat primesc cadou un permis de conducere, dar nu și la adulții obișnuiți cu încălcarea voită a legii. Dacă poți să fentezi poliția măcar o dată la șase luni, tot e bine…

Citește și:
Sursa: Hotnews