Cine este Satoshi Nakamoto, fondatorul Bitcoin. Este unul dintre cei mai căutați oameni de pe planetă

Cine este Satoshi Nakamoto, fondatorul Bitcoin. Este unul dintre cei mai căutați oameni de pe planetă

Satoshi Nakamoto este creatorul criptomonedei Bitcoin, dar identitatea sa este printre cele mai mari mistere ale lumii digitale actuale.

Criptomoneda a fost creată în 2009, dar de atunci valoarea Bitcoin a variat la fel de mult ca și supozițiile despre cine ar fi cu adevărat în spatele aliasului de Satoshi Nakamoto. Nu este tocmai clar nici motivul pentru care acesta a ales să rămână anonim. Printre presupuneri se numără faptul că astfel ar evita să fie în vizorul autorităților de reglementare.

Posibilitățile sunt multe și părerile sunt împărțite. Unii chiar cred că omul din spatele pseudonimului a murit deja și misterul nu va fi rezolvat niciodată. Pe de altă parte, circulă și teoria conform căreia în spatele Bitcoin s-ar afla CIA sau o organizație similară dintr-un alt stat al lumii.

Craig Wright susține că el este Satoshi Nakamoto și a creat moneda Bitcoin

Printre pretendenții la statutul de creator Bitcoin se numără și Craig Wright, un expert în ingineria calculatoarelor din Australia. Acesta s-a autoproclamat drept inventatorul criptomonedei și a recurs la tot felul de încercări pentru a convinge publicul larg că el este de fapt Satoshi Nakamoto, creatorul Bitcoin. Unii au acceptat acest adevăr. Columbia chiar i-a fost recunoscut oficial acest statut.

Totuși, scepticii par să fi fost îndreptățiți să nu-i recunoască identitatea acestuia. În aprilie 2019, Satoshi Nakamoto a infirmat chiar el zvonurile, pe forumul Bitcoin Discussion. „Nu sunt Craig S. Wright. Ne vedem în 2140”, a scris acesta pe internet. Acesta este anul în care ultima criptomonedă va fi minată.

De unde am putea afla identitatea fondatorului Bitcoin

John McAfee, fondatorul companiei de software McAfee, a anunțat mai devreme anul acesta că el știe cine este cu adevărat Satoshi Nakamoto și urmează să îl demaște. Totuși, omul de afaceri ar prefera ca fondatorul Bitcoin să se arate singur. Astfel, McAfee ar urma să dea din ce în ce mai multe detalii despre adevărata identitate a lui Satoshi Nakamoto până când acesta va ieși în față de unul singur.

Până acum, a menționat deja că Satoshi Nakamoto, creatorul Bitcoin, este de sex masculin și locuiește în Statele Unite ale Americii.

Totuși, afirmațiile omului de afaceri ar trebui privite cu o doză de scepticism. Nu există nicio dovadă care să arate că John McAfee deține cu adevărat această informație și ar putea fi doar o încercare de creștere a popularității.

În cazu în care identitatea lui Satoshi Nakamoto va fi dezvăluită, viitorul Bitcoin ar putea avea de suferit. Experții susțin că încercarea asocierii criptomonedei cu o singură persoană sau compania ar fi exact contrariul ideii de Bitcoin. Astfel, valoarea criptomonedei ar putea fie să crească, fie să scadă.

Presupunerile sunt multe și există posibilitatea să nu aflăm niciodată cine este cu adevărat Satoshi Nakamoto, fondatoru Bitcoin.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: