Samsung profită de problemele Huawei și investește în networking

Samsung profită de problemele Huawei și investește în networking

Samsung vrea să profite de probleme Huawei din ultima vreme și investește mult în zona de telecomunicații a companiei ca să câștige o cotă de piață.

Samsung Electronics „toarnă” resurse în divizia de echipamente telecom pentru rețea, pentru a profita de problemele pe care le are liderul Huawei în acest moment.

Potrivit unor surse din cadrul companiei, foarte mulți angajați și manageri de la divizia de telefoane a Samsung sunt mutați la divizia de network.

Clienții potențiali au luat la cunoștiință eforturile Samsung de a se poziționa și ca furnizor de top pentru crearea rețelor 5G și de a recupera terenul pierdut în defavoarea Huawei, Ericsson sau Nokia.

Mari-Noëlle Jégo-Laveissière, chief technology officer al Orange, a viziat Japonia anul trecut și a fost impresionată de ritmul în care țara se pregătește pentru 5G, folosind echipament alternativ, inclusiv de la Samsung.

Orange, operatorul care este prezent în 27 de piețe, inclusiv în România, folosește echipamente Huawei pentru rețeaua 5G, dar va efectua teste 5G în acest an și pe echipament Samsung.

Prim-ministrul sud-coreean Lee Nak-yeon a vizitat divizia de network a Samsung în luna ianuarie și la o întâlnire cu ușile închise, Jay Y. Lee, vice-președintele Samsung, ar fi cerut ajutor din partea guvernului pentru a recruta ingineri pricepuți.

Statele Unite ale Americii este convinsă că Huawei, implicit echipementul pentru rețeaua 5G al acesteia, poate fi folosit de guvernul de la Beijing pentru spionaj. A interzis ca firma chineză să participe la construirea viitoarei rețele 5G pe teritoriul american și vrea să convingă aliații din Europa (Marea Britanie, Germania etc) să facă același lucru.

Huawei este lider pe acest segment, iar aceste probleme ar putea fi vești bune pentru producătorii Nokia sau Ericsson, iar acum se pare că și Samsung vrea o parte din plăcintă. Este și normal deoarece 5G ar putea fi uriaș și benefiiciile la fel de mari, atât pentru consumatori, cât și pentru companii.

Samsung s-ar putea da drept soluția sigură, astfel încât autoritățile și operatorii să nu aibă probleme în a lucra cu sud-coreeni la rețelele 5G.

Citește și:
Sursa: Reuters