Samsung Galaxy Note 10+ versus iPhone XS Max: care este mai rapid

Era doar o chestiune de timp până când Galaxy Note 10+ să fie testat alături de vârful de gamă de la Apple, un iPhone Xs Max.

Cei de la PhoneBuff și-au făcut o tradiție din realizarea unor teste comparative de performanță. Clipurile de câteva minute, precum cel de mai sus, sunt publicate la intervale regulate de timp pentru a scoate la iveală telefonul mai rapid în urma unui test obiectiv.

Față de alte teste de viteză pe care le vezi pe internet, acesta poate fi clasificat ca fiind obiectiv datorită modului în care a fost construit. Acesta nu se bazează pe mâna unui om pentru a închide sau a deschide aplicații. În schimb, este folosit un braț robotic care a fost calibrat și programat cu poziția exactă a aplicațiilor pe care urmează să le ruleze de pe ecranul telefonului.

Testul celor de la PhoneBuff constă în deschiderea unei serii de aplicații uzuale, de la Facebook la jocuri video și închiderea lor. Imediat după, aceleași aplicații sunt redeschise. Partea a doua testului este menită să exploateze o cantitatea generoasă de memorie RAM, pentru că în anumite cazuri, aplicațiile închise în prima jumătate a testului rămân în RAM și sunt afișate instant pe ecran.

În cazul comparației dintre Samsung Galaxy Note 10+ și iPhone Xs Max, telefonul Apple pleacă din start cu un handicap semnificativ. Acesta are doar 4GB RAM, comparativ cu cei 12GB RAM de la Note 10+. Din acest motiv, nu este neapărat suprinzător faptul că gigantul din Cupertino a pierdut competiția.

Șocantă este însă gravitatea înfrângerii. iPhone Xs Max a rămas în urmă cu aproximativ 30 de secunde. Încă din prima jumătate a testului a devenit evident că smartphone-ul de top de la Samsung nu se va lăsa înfrânt cu ușurință. Nu se aștepta însă nimeni ca telefonul Apple cu un preț de pornire de 5800 lei să iasă atât de tare în urmă.

08:08 03.09.2019
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video