29 mai 2019 | 07:46

Samsung a oprit actualizările la Galaxy S10, pentru că strică telefoanele

ACTUALITATE
Samsung a oprit actualizările la Galaxy S10, pentru că strică telefoanele

Cele mai scumpe telefoane din portofoliul Samsung sunt departe de a fi perfecte, iar o actualizare recentă de software a reușit să le pună pe butuci.

În 9 din 10 cazuri, update-urile sunt privite într-o lumină bună. Acestea remediază vulnerabilități, îți fac terminalul mai sprinten și, ocazional, incorporează schimbări de interfață. Se pare că utilizatorii de Samsung Galaxy S10 s-au confruntat cu acel caz din zece care îți face mai mult rău, decât bine.

Oficialii sud coreeni au întrerupt distribuția unei actualizări pentru terminalele de top din portofoliu. Posesorii de Galaxy S10 trebui să mai aștepte câteva săptămâni să pună mâna pe cea mai recentă versiune de Android, pentru că distribuția ei a fost întreruptă.

Conform rapoartelor apărut pe Sammobile, un număr important de persoane care au făcut o investiție importantă într-un Samsung Galaxy S10 au început să se plângă după ultima actualizare. Telefoanele lor au început să se blocheze din senin, aplicațiile săreau în ecranul principal sau se blocau și singura soluție părea să fie repornirea forțată a aparatului. Ca bonus, au existat și cei care s-au plâns în privința senzorului de amprentă care a devenit semnificativ mai lent după același update defectuos.

Momentan nu este foarte clar cât de răspândită este problema și câte telefoane trebuie să ajungă la service din cauza un greșeli făcute de Samsung. Un lucru este însă sigur, sud coreenii nu-și testează suficient actualizările înainte de a la distribui la utilizatori obișnuiți, nici măcar în cazul în care celor mai scumpe telefoane pe care le comercializează. Situația este cu atât mai supărătoare, cu cât resetarea terminalelor actualizate la parametrii din fabrică nu a ajutat la nimic.

De partea cealaltă a baricadei, Samsung lucrează acum să remedieze problema și să lanseze o versiune bună a aceluiași update. Una peste alta, astfel de experiențe ar trebui să te învețe să aștepte câteva săptămâni înainte să-ți instalezi orice update la telefon, pentru a vedea care este feedbackul din piață.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele