Românul care a rămas la graniță fără mașina SH pe care a dat o avere

Românul care a rămas la graniță fără mașina SH pe care a dat o avere

Un român a rămas fără mașina SH de 40.000 de euro din străinătate chiar când a vrut să intre în România. A dat o avere pe o mașină la mâna a doua care i-a fost confiscată chiar la graniță.

Mulți români încă nu dezvață de obiceiul de a cheltui o avere pe mașini SH din străinătate. De acei bani, ar putea cumpăra nu una și două sau chiar trei autoturisme noi, din România, dar unii preferă să se laude la rude și la prieteni cu mașini rare cumpărate mai ieftin.

Românii, mașina SH și străinătatea

Mulți se bazează pe ideea că se descurcă și că se pricep la „afaceri” cu străinii când vine vorba de mașini selecte. Ei bine nu, nimic mai fals! Românii se expun la cele mai mari riscuri atunci când merg într-o țară străină să cumpere mai ieftin o anumită mașină văzută pe internet la recomandarea prietenului unui prieten care știe de la alt prieten…ai prins ideea.

Încă un român a fost tras pe sfoară după ce a luat cu aproape 40.000 de euro un SUV Lexus din Germania. La întoarcere în România, când a vrut să treacă granița la punctul de frontieră de la Albița.

Noul proprietar al luxosului Lexus a fost reținut de Poliția de Frontieră în momentul în care oamenii legii au descoperit că mașina era declarată dispărută de vreo două luni. Adică, era vorba de o mașină furată pe care a cumpărat-o cu o avere. Poți spune că a fost furat de un șarlatan care abia așteaptă să dea lovitura unor români naivi setoși după mașini străine despre care, aparent, n-au niciun habar ca sunt furate.

Întâmplarea s-a petrecut la finalul primei săptămâni din luna aprilie. Românul, a cărui identitate a rămas sub anonimat, avea la el actele pe baza cărora cumpărase mașina, dar tot acestea au dovedit furtul. Mașina era dispărută de la mijlocul lunii februarie.

Mașina SH mult visată este, de fapt, visul altcuiva

Românul, care are cetățenie română și moldovenească, nici măcar nu a condus SUV-ul Lexus până în România. Când a fost oprit de polițiști, el se afla la volanul unui microbuz care tracta o remorcă-platformă pe care se afla acel Lexus, fabricat în 2017 și înmatriculat în Germania.
Noul proprietar, care a plătit 39.500 de euro pe automobil, a declarat că nu a știut că mașina e furată (evident).

Acest miraj al „mașinilor nemțești” aduse din Germania a început să-și arate consecințele și e bine, pentru că doar astfel dau acești indivizi crezare recomandărilor autorităților. Mulți preferă să cheltuie o grămadă de bani pe drumul până în țara respectivă pentru a-i evita pe samsarii din România care, la fel, pot aduce mașini furate. Problema e că nu fac altceva decât să se prezinte ei înșiși la sursă, nimic mai mult.