Rezultatul ADN în cazul crimei din Caracal: ce au descoperit specialiștii

Rezultatul ADN în cazul crimei din Caracal: ce au descoperit specialiștii
Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Rezultatele testelor ADN erau cele mai așteptate, în cazul crimei din Caracal. În cazul acesta, erau așteptate informații care să completeze declarațiile date de Gheorghe Dincă, presupusul criminal.

După ce-a fost reținut de Poliție, Gheorghe Dincă a declarat că el este criminalul fetei de 15 ani. Acum, rezultatul testelor ADN primite de anchetatori în cursul serii de 2 august dovedește că oasele găsite în casa lui Gheorghe Dincă aparțin Alexandrei Măceșanu. Informația încă nu a fost confirmată oficial de autorități, ci a fost furnizată de surse judiciare celor de la G4Media.

Alexandru Cumpănașu, unchiul fetei ucise în Caracal, a confirmat la un post de televiziune că familia Măceșanu a fost înștiințată în privința rezultatelor testelor ADN. Aceleași surse judiciare au comunicat că Gheorghe Dincă a confirmat declarația inițială. Astfel, acesta și-a sumat că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. El a detaliat și procedura prin care a făcut-o.

De ce încă au rămas mostre ADN din cadavru, dacă a fost ars?

Dinții și oasele nu au ars pentru că Dincă nu a obținut în butoiul metalic temperatura necesară calcinării acestora. Specialiștii susțin că aceasta este de 1.500 de grade. Anchetatorii au coroborat declarațiile lui Dincă și testele ADN cu mărturiile a doi vecini. Aceștia au declarat că au văzut fum și au simțit un miros neobișnuit care venea din gospodăria ucigașului.

Despre testele ADN trebuie să știi că această metodă este folosită atât pentru identificarea suspecților, cât și pentru identificarea victimelor. În ceea ce privește crimele de la Caracal, probele ADN reprezintă o parte importantă în rezolvarea cazului.

ADN-ul poate fi identificat în orice tip de probă biologică. Astfel, probele genetice pot fi colectate, de exemplu, din sânge, păr, celule ale pielii, sau alte substanțe corporale. Iar pentru că fiecare dintre noi are un ADN diferit, aceasta este modalitatea ideală prin care se poate identifica cu precizie cine este persoana respectivă.

Citește și:
Sursa: G4Media