21 iun. 2019 | 08:06

Recordul mondial care îți va reda încrederea în oameni: ce au făcut 633 de scafandri

ACTUALITATE
Recordul mondial care îți va reda încrederea în oameni: ce au făcut 633 de scafandri

Vietățile din oceanele planetei noastre sunt în pericol, iar procesul pare din ce în ce mai mult să fie ireversibil. Din fericire, există comunități de oameni care încearcă să schimbe ceva.

Sâmbăta trecută, pe 15 iunie, un grup format din 633 de scafandri a depășit un record mondial printr-un scop nobil. Comunitatea de pasionați de scufundări și-a unit forțele în Florida, lângă Deerfield Beach International Fishing Pier, pentru a face curățenie în ocean.

Recordul lor a constat în cel mai mare grup de oameni ancorați într-o operațiune de curățenie subacvatică. Un oficial al Guiness World Records a fost prezent la eveniment pentru a număra scafandrii care s-au dus în apă. Doar numărarea lor a durat mai mult de 15 minute.

Pentru a se ajunge la acest număr generos, au venit oameni pasionați de ecologie din fiecare colț al mapamondului. Pe lângă americani, unii au venit din Europa, iar alții din America de Sud. ”Astăzi sunt ochii și urechile oficiale ale Guiness World Record la fața locului. Chiar am stat acolo și i-am numărat pe toți, în timp ce intrau în apă. Așa că am știut imediat dacă un record mondial a fost depășit sau nu.”, a declarat Michael Empric, oficialul din partea Guiness.

Deși a înregistrat un record mondial și s-a bucurat că a fost acolo, Empric a insistat asupra faptului că, în acel set de circumstanțe, nu contează recordul. ”Ce contează cu adevărat este că toată lumea este acolo în jurul digului și încearcă să îmbunătățească comunitatea”, a adăugat reprezentantul Cărții Recordurilor.

Recordul anterior din aceeași categorie a fost stabilit în 2015. Atunci, a fost vorba de un grup format din 614 scafandri care au făcut curățenie în Marea Roșie. Grupul a fost coordonat la acea vreme de Ahmed Gabr, un fost scufundător din cadrul Armatei Egiptene.

În ceea ce privește eficiența celor 633 de scafandri din Florida, ei au strâns nu mai puțin de 737 de kilograme de gunoi și 27 de kilograme de ață de pescuit, conform celor de la CNN.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele