Acest robot a intrat în cartea recordurilor pentru cel mai bun instructor de tenis de masă

Acest robot a intrat în cartea recordurilor pentru cel mai bun instructor de tenis de masă

Robotul care poate juca ping-pong este un alt exemplu care ne demonstrează expertiza inginerilor, când vine vorba despre crearea mecanismelor complexe și inteligente.

Rezultatele inginerilor și modalitatea în care reușesc să își perfecționeze într-un timp atât de scurt capacitățile ne arată cât de multă muncă depun aceștia în mod normal. Dacă înainte robotul creat de compania japoneză Omron nu era capabil să lovească mingea de ping-pong, acesta a progresat atât de mult încât acum a devenit un instructor specializat de tenis de masă, conform Digital Trends.

Premiat de Guinness World Record pentru „inteligența tehnologică unică și pentru capacitățile educaționale”, robotul nu doar că a fost creat pentru a testa tehnologia senzorială și de control a companiei, dar și pentru a facilita interacțiunile între oameni și roboți, cu scopul de a-i învăța pe doritori tehnicile și strategiile tenisului de masă.

Robotul funcționează având la bază doi senzori de viziune și unul de mișcare. Senzorii de viziune identifică mișcarea mingii, iar senzorul de mișcare identifică manevrele oponentului. De asemenea, mașinăria se folosește de un controller care poate analiza viteza la fiecare miime de secundă.

Partea cea mai importantă a robotului este că, folosindu-se ce toți acești senzori diferiți, el poate evalua nivelul și priceperea oponentului. Iar aceasta este o caracteristică esențială a unui instructor, care trebuie să poată ține cont de părțile slabe ale celui pe care îl învață pentru a-l putea îndruma corespunzător.

O funcție amuzantă și utilă care i-a câștigat robotului statutul de instructor este un ecran LED atașat de fileul mesei de tenis și care afișează mesaje de încurajare, dar ține și scorul.

În prezent însă mașinăria nu poate funcționa pe cont propriu, ci o persoană se îngrijește să o învețe și să o îndrume. Dar se preconizează că într-un timp destul de scurt mașinăria va deveni autonomă și va putea face față provocărilor de una singură.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: