02 ian. 2019 | 13:01

PUBG vs. Fortnite – cine are mai mulți jucători și ce înseamnă asta

ACTUALITATE
PUBG vs. Fortnite - cine are mai mulți jucători și ce înseamnă asta

Anul acesta, calitatea jocurilor pentru mobile a atins un cu totul alt nivel datorită lansării a două titluri. PUBG Mobile și Fortnite au schimbat radical modul în care vezi gamingul pe smartphone.

Taberele sunt împărțite. Cei mai mulți dintre cei care se joacă PlayerUnknown`s Battlegrounds nu sunt amatori de Fortnite și invers. Mai mult decât atât, ambele titluri funcționează după o rețetă similară. Este vorba de conceptul de Battle Royale, conform căruia, câteva zeci sau sute de jucători sunt aruncați pe o hartă de dimensiuni generoase și câștigă cel care rămâne ultimul în viață.

Deși nu s-au lansat chiar în același timp pe mobile, PUBG și Fortnite se află în acest moment la un nivel similar de popularitate. Conform celor de la The Verge, versiunea de mobil a ambelor jocuri se bucură de aproximativ 200 de milioane de jucători. Dintre aceștia, aproximativ 30 de milioane fac efortul de a se autentifica zilnic.

Deși există posibilitatea ca unele persoane să se joace ambele titluri, per ansamblu, aproximativ 60 de milioane de jucători intră în aceste jocuri pentru mobile în fiecare zi.

Dacă ne referim exclusiv la situația pe Android, PUBG mai are un avantaj. În contextul în care Epic Games a decis să-și distribuie titlul în afara Google Play Store, Fortnite nu a mai putut concura pentru ”jocul anului”. Ca urmare, Fornite a ieșit câștigător.

Conform celor de la Bloomberg, dacă ne referim la popularite, mai există câteva particularităție ce trebuie luate în calcul. Fortnite a atins pragul de 200 de milioane de jucători pe 26 noiembrie și a mai crescut între timp. Pe de altă parte, performanța de 200 de milioane cu care se laudă creatorii PUBG nu include gamerii din China și nu i-a în calcul cele aproximativ 50 de milioane de exemplare comercializate până în prezent pentru console și PC.

În final, un lucru este sigur, gamingul pe mobile nu va mai fi la fel în 2019, iar având în vedere performanța noilor procesoare din telefoane, nu vor face decât să arate și mai spectaculos.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele