16 ian. 2019 | 06:30

Președintele Samsung ne explică de ce viitorul inovației stă în telefoane pliabile

ACTUALITATE
Președintele Samsung ne explică de ce viitorul inovației stă în telefoane pliabile

La fel ca în cazul Apple, profitul Samsung din mobile se află în scădere. În lipsă de altceva, sud-coreenii își pun încrederea în telefoane pliabile, iar liderii companiei au câteva argumente.

Primul telefon pliabil a fost anunțat la CES de o companie mai puțin cunoscută, iar feedback-ul vizavi de utilitatea sa a fost împărțit. Samsung a făcut investiții semnificative în ultimi ani în aceeași categorie de produse, dar primul model care va ajunge pe piață va avea un preț exorbitant. În contextul în care tabletele nu se mai vând, iar telefoanele au deja niște ecrane exagerat de mari fără rame, unde și-ar putea găsi loc această categorie nouă de hibride?

Încercând să liniștească investitorii și să ne convingă de faptul că telefoanele pliabile reprezintă o idee bună, vicepreședintele Samsung Hark-sang Kim postat un editorial pe site-ul oficial al companiei.

În contextul în care vânzările de mobile au scăzut pentru că ritmul inovației nu mai este suficient de accelerat încât să justifice upgrade-ul anual al unui smartphone, Hark-sang este de cu totul altă opinie. În viziunea sa, adopția 5G, inteligența artificială și realitatea augmentativă vor face smartphone-urile mai relevante ca niciodată pentru viața noastră de zi cu zi.

Toate acestea au însă de beneficiat de pe urma unui ecran mai mare. În contextul în care este foarte dificil să mărești ecranele de la mobil la infinit, fără să faci un compromis asupra portabilității, oficialul Samsung este de părere că secretul stă în telefoane pliabile. 

Primele panouril pliabile de la Samsung au fost mediatizate de către sud-coreeni încă din 2011, la CES. Au fost necesari șapte ani de investiții semnificative în cercetare și dezvoltare pentru a se ajunge la un produs comercial.

Hark-sang Kim crede că tot acest timp nu a fost pierdut. Au fost necesare ecrane complet noi care să facă față cu brio unui număr de câteva mii de plieri. Designul intern a suferit de asemenea schimbări majore. S-a apelat la două baterii diferite pe fiecare latură, iar sistemul de răcire a fost inventat de la zero pentru acest gadget.

În mod previzibil, au fost necesare și inovații semnificative pe partea de software cu scopul facilitării tranziției aplicațiilor de la un ecran mai mic la unul mai mare. Este important de reținut că a evitat să facă referire la vreun preț oficial pentru viitorul gadget sau să ofere imagini clare cu designul său.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele