Cum ar arăta politicienii români cu filtrul „pisicuță” ca pentru generația Instagram

Cum ar arăta politicienii români cu filtrul pisicuță ca pentru generația Instagram

Din când în când, politicienii demonstrează că n-au nicio treabă cu tehnologia, dar asta nu înseamnă că nu face parte din viața lor. Și atunci când se lovesc de ea, fie și accidental, apar situații de tot râsul.

Poate ai văzut, zilele astea, celebra poză cu ministrul din Pakistan, care susținea o conferință de presă live pe Facebook… cu față de pisică. Cel care a pornit transmisiunea a activat, din greșeală sau nu (n-ai de unde să știi), unul dintre filtrele „pisică” disponibile pe mai toate telefoanele.

Și rezultatul e cu atât mai amuzant cu cât ministrul, neștiind despre ce e vorba, își continua discursul.

Că a fost sabotat sau nu, nu se știe. Dar partidul său a fost nevoit să recunoască gafa și să se grăbească să-și ceară scuze și să spună că va avea mai multă grijă pe vitor.

Cum ar arăta politicienii de la noi dacă li s-ar aplica filtrele de pe Facebook

România nu e Pakistan, dar politicienii, să fim serioși, sunt cam aceiași peste tot. Adică mai toți caută să aibă un discurs mobilizator, o atitudine sobră și sigură prin care să câștige încrederea celor care-i votează.

Unii își mai dau cu stângu-n dreptul și exemple avem destule și pe la noi. Gafele premierului Dăncilă au devenit, deja, filă de istorie și nici măcar nu prea mai trezesc interesul. E nevoie de un 2.0 acolo, de un update.

Până când o să mai ai ocazia să-i mai taxezi pe politicienii pe care i-ai votat sau nu, pe cei care îți displac sau dimpotrivă, ți-am pregătit un top 10 al politicienilor de la noi care, dacă s-ar fi aflat în postura ministrului din Pakistan, ar fi arătat fix așa:

10. Traian Băsescu

Da, Traian Băsescu nu mai e președintele României și nici măcar nu mai are vreo funcție importantă prin țară. Dar măcar pentru simplul fapt că se pregătește pentru un mandat de europarlamentar și tot merita un filtru ca ăsta.

9. Dan Barna

De Dan Barna o să auzi mai des de aici încolo, după succesul înregistrat alături de Dacian Cioloș la europarlamentare. Chit că o să-l mai vezi sau nu la Antena 3, poate îți aduci aminte și de poza asta când o să-ți mai promită chestii.

8. Dacian Cioloș

Nu puteam vorbi de liderul USR fără să-l pomenim și pe colegul de alianță de la PLUS, Dacian Cioloș. Dan Barna și Dacian Cioloș se pregătesc de un candidat comun la prezidențiale. Imaginează-ți-i că-l caută așa.

7. Klaus Iohannis

Până aflăm candidatul USR-PLUS la prezidențiale, măcar să ne amintim de actualul președinte, care a anunțat deja că va candida din nou.

6. Ludovic Orban

Îi știi mișcările de dans și acordurile de chitară. Dar ți l-ai imaginat vreodată așa?

Ok, vei spune că nu e mare lucru și că e prea blândă. Am mai făcut una:

5. Victor Ponta

În cazul lui Victor Ponta, cel cu celebrul „MTO” și catalogat de Traian Băsescu într-o vreme „pisic”, chiar dacă vei zice că e clișeu…nu ne puteam abține. Am încercat mai multe filtre.

4. Liviu Dragnea

E închis, într-adevăr, dar nu-l puteam evita.

3. Călin Popescu Tăriceanu

Ok, partidul lui nu a trecut în Parlamentul European. Dar e, totuși, la guvernare la București.

2. Codrin Ștefănescu

Poate îți vor veni ție niște glume în cap. Noi nu comentăm 🙂

1. Viorica Dăncilă

Prima în top, evident, este șefa Guvernului, Viorica Dăncilă. Și am ales poza cu care și-a făcut debutul, recent, pe noul cont de Facebook.

BONUS: „Noi avem o poză în care dumneavoastră aveți filtru de Facebook, acum ce să facem?”

Ți-l mai aduci aminte pe parlamentarul înregistrat în timp ce-i spunea unei colege, citez, „Eu am o poză în care dumneavoastră faceți sex anal, acum ce să facem?”. Dacă nu-ți mai aduci aminte, atunci află că e vorba de Șerban Nicolae.

Dialogul ăsta avea loc în Parlamentul României, iar cea căreia social-democratul i se adresa așa era deputata USR, Cosette Chichirău.

Șerban Nicolae spunea recent că vrea să candieze la președinția României. Adu-ți aminte și de poza asta, că nu se știe niciodată când va vrea cineva să-i deseneze mustăți, în caz că, evident, va apărea pe buletinul de vot.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: